Firmware-update maakt Oppo UDP-205 MQA-capabel

6
Een firmware-update voor de Oppo UDP-205 Blu-ray-speler maakt dit apparaat MQA-capabel

Een firmware-update voor de Oppo UDP-205 Blu-ray-speler maakt dit apparaat MQA-capabel. Daarmee ontstaat een ware duizendpoot.

Voor muziekliefhebbers die ook van films houden was de Oppo UDP-205 al een zeer interessante optie. Niet alleen speelt het apparaat Blu-ray films in 4K-resolutie, maar ook afspelen van CD, SACD, DVD en DVD-Audio is geen probleem. En dankzij een firmware-update komt daar nu ook ondersteuning voor MQA bij. Via de Music-app bladert u door bestanden; zodra een MQA-bestand wordt aangetroffen begint de pret. Overigens is deze firmwareversie slechts de eerste stap van de fabrikant richting nog uitgebreider ondersteuning van MQA. Zo staat MQA-CD op de rol, maar ook MQA via de USB-DAC en digitale ingangen. Het kloppend hart – wat audio betreft – van de UDP-205 bestaat uit twee ES9038PRO DAC’s, dus die kunnen het allemaal makkelijk aan.

Per direct beschikbaar

De speler heeft veel te bieden op het gebied van zowel beeld- als geluidskwaliteit. Zo treft u er bijvoorbeeld een circuit voor vermindering van clock-jitter in aan. Maar ook een ingebouwde hoofdtelefoonversterker ontbreekt niet. De firmware die de UDP-205 MQA-capabel maakt is per direct te downloaden via de updatefunctie van het apparaat. Eerder dit jaar kreeg de UDP-205 overigens al een Roon-update. Er zit dus letterlijk en figuurlijk nog muziek in de verdere uitbouw aan mogelijkheden.

6 REACTIES

  1. Mee eens, Jaap. MQA zie ik ook als voordeel voor het geval dat je naar Tidal wil gaat luisteren, maar ik heb al zoveel eigen muziek dat een abonnement niet echt loont. Nu Oppo ook al voor MQA kiest, zullen anderen fabrikanten zich wel achter de oren krabben, denk ik zo. De acceptatie gaat langzaam, maar wel gestaag, of zie ik dat verkeerd?