11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Oehlbach brengt XXL MasterClock uit

Oehlbach brengt XXL MasterClock uit

3
Oehlbach brengt XXL MasterClock uit

Oehlbach zorgt er met de XXL MasterClock voor dat u over een jittervrij en brandschoon usb-signaal richting DAC, ADC of USB-speaker beschikt.

Het gemiddelde USB-signaal uit de al even gemiddelde computer of laptop is niet bepaald schoon. Het barst van de (HF) ruis en ook de klok is meestal minder stabiel dan gewenst. Geen probleem voor standaard randapparatuur als muizen, scanners printers enzovoort. Wel een probleem als u uw digitale geluidssignaal zo ongeschonden mogelijk wilt voeren aan bijvoorbeeld een USB DAC of speaker. De Oehlbach XXL MasterClock filtert het uit de computer afkomstige USB-signaal. Of eigenlijk beter: bouwt dit compleet opnieuw op. Inclusief een uiterst nauwkeurige en stabiele klok. Voor jitter aan de usb-kant hoeft u dus niet bang meer te zijn.

Klasse 1 voeding

De fabrikant levert met de XXL MasterClock een klasse 1 voeding mee. Deze levert een rotsvaste en schone uitgangsspanning, de basis voor een schoon signaal verderop. Gezien de prijs van €199 is het eigenlijk een must-have voor iedereen die topkwaliteit digitaal geluid vanuit de computer wil halen. De in stemmig metallic-bruin uitgevoerde module is compact en vindt overal wel een plekje. Connectoren zijn voorzien van een goudlaagje voor een zo gering mogelijke overgangsweerstand. Al met al een interessante en redelijk geprijsde accessoire.

3 REACTIES

    • Inderdaad, deze apparaatjes zijn mijns inziens een beetje langs Alpha-Audio heengegaan, maar behoorlijk geliefd bij audiofielen. Zelf beschikk ik over de USB Regen en ben er content over. Geen wereld van verschil, maar wel een behoorlijk uptick. Inmiddels is de USB Regen opgevolgd door de ISO Regen met lineaire voeding en die wordt nu algemeen als beste beschouwd. Ben zeer ook zeer benieuwd naar een vergelijkende test in deze. De Jitterbug speelt daarbij ook nog een rol.