11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio PS Audio rolt Redcloud OS uit: downloaden maar!

PS Audio rolt Redcloud OS uit: downloaden maar!

3
PS Audio rolt Redcloud OS uit: downloaden maar!

PS Audio heeft Redcloud OS uitgebracht voor zijn DirectStream en DSJ DAC’s. Gelijktijdig is een update voor de Bridge II verschenen.

PS Audio is altijd erg actief als het gaat om ‘t uitbrengen van updates. Zo is er nu het gloednieuwe Redcloud OS voor de DirectStream en DSJ DAC’s. Volgens de fabrikant verbetert het een aantal zaken ten opzichte van voorganger Huron. Zo is onder meer de restruis weer verder verlaagd, net als de THD (totale harmonische vervorming). U hoort u het verschil overduidelijk binnen 10 seconden, zo meldt PS Audio. Bassen zijn meer solide, de ruimtelijke weergave is beter en u kunt genieten van ‘zwartere’ achtergronden. Kortom: snel installeren die update lijkt ons. De ervaring leert dat de updates van het OS altijd weer voor – soms tamelijk indrukwekkende – verbeteringen en nieuwe features garant staan.

Bridge II

Ook voor de netwerk Bridge II staat een update klaar. Speel Spotify Connect, VTuner, Tidal, Qobuz, MQA en Roon. Zowel Recloud OS als de Bridge II-update zijn kosteloos te downloaden. Op dit moment staat Redcloud klaar voor de DirectStream, voor de DSJ volgt hij zeer binnenkort. Mocht u liever niet willen (of kunnen) updaten via internet, dan is er de mogelijkheid om een SD-kaartje aan te schaffen bij PS Audio, met daarop de benodigde bestanden.

3 REACTIES

    • Vincent, mijn vermoeden: ze zijn nu heel snel een inhaalslag aan het maken, omdat Chord met de Hugo 2 een vergelijkbaar apparaat heeft neergezet dat veel goedkoper is. Daarbij: het is nog zeer recentelijk dat ze een update uitbrachten na een toch wel lange tijd van stilte. Voordien konden ze kennelijk op hun lauweren rusten, echter, de concurrentie is nu moordend aan het worden. Naar mijn idee moeten ze hun prijzen ook gaan verlagen, want de prijzen voor hun apparaten zijn mijn inziens veel te hoog in vergelijk met de concurrentie.