Feest bij Ortofon, inclusief jubileumproducten

2
De Stylus 2M Blue Anniversary Special Edition van Ortofon

Vinylofielen moeten dit jaar de site van Ortofon goed in de gaten houden. Het bedrijf bestaat namelijk in oktober 100 jaar, en dat wordt gevierd met diverse jubileummodellen.

Ortofon zet in oktober een indrukwekkende 100 jaar bestaan op de klokken. Ongetwijfeld reden voor een groot intern feest voor de medewerkers. Maar ook u als klant profiteert desgewenst mee in de vorm van diverse jubileumproducten die dit jaar uit gaan komen. Het is eerst de beurt aan de Stylus 2M Blue Anniversary Special Edition. De naald is voorzien van het Ortofon jubileum-logo. De prijs valt erg mee: voor maar €140 mag u het ‘t uwe noemen. De fabrikant beveelt gebruik in combinatie met de cartridges 2M Blue aan; ook is de naald bruikbaar met de 2M Red. Dat laatste levert een kekke kleurcombinatie op, natuurlijk.

Technische gegevens

U leest álle technische gegevens op de hierboven gelinkte productpagina. Een paar features alvast hier. Het frequentiebereik loopt van 20 – 25.000 Hz en de frequentierespons (+2 / -1 dB) ligt tussen 20 en 20.000 Hz. Het naaldtype is Nude elliptical (wat toch beter klinkt dan de Nederlandse vertaling); volgens de fabrikant zorgt dat voor een betere reproductie. De trackinghoek van de naald bedraagt 20 graden.

2 REACTIES

  1. Ik heb navraag bij Ortofon gedaan over het verschil tussen deze jubileum editie en de reguliere 2M blue vervangingsnaald. Het was op een zondag maar ik kreeg snel een reactie. Technisch zijn ze gelijk, alleen de advies prijs is dus 140 euro. Plus er staat een 100 logo op de naald.
    Momenteel wordt deze naald bij veel winkels voor 160 euro geleverd, Albepro levert hem echter nu al voor 139 euro. Ben benieuwd of ze de jubileumeditie nog scherper in de markt gaan zetten.