20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Goedkope klasse T eindversterker van Trends Audio

Goedkope klasse T eindversterker van Trends Audio

0
Goedkope klasse T eindversterker van Trends Audio

De TA 10.2 is een klasse-T versterker van Trends Audio uit Hong Kong. Het compacte apparaatje levert een vermogen van 15 Watt per kanaal.

Het komt uit China en kan dus nooit bijzonder prijzig zijn. Dat geldt inderdaad ook voor de nieuwe TA 10.2 klasse T versterker van Trends Audio. Deze mag u de uwe noemen voor slechts $149 Amerikaanse dollars. Het apparaat is niet in een mooie high-end behuizing gevat, maar dat mag de pret niet drukken. Aan de achterkant vindt u in ieder geval stevige connectors waarin ook dikkere high-end kabels passen. Meegeleverd wordt een 3 Ampère netvoeding, voldoende voor het produceren van de beloofde 2 x 15 Watt. Inwendig zijn volgens de fabrikant ‘de betere onderdelen’ gebruikt. Zoals bijvoorbeeld een potmeter van Alps voor de volumeregeling en Rubycon MCZ condensatoren voor voedingsstabilisatie.

Ontwerp

Er is duidelijk nagedacht over het ontwerp. Zo is gekozen voor een gescheiden analoge en digitale massa, en is er een DC offset tuning-circuit aanwezig. Door het verplaatsen van een jumper kan de versterker de volumeregeling omzeilen en als pure versterker ingezet worden. De gekozen klasse T versterker is gebaseerd op technieken van het legendarische Tripath. Het combineert een klasse D-versterker met technieken om betere controle over de pulsbreedtemodulatie te verkrijgen. Dat samen moet zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit. Voor het genoemde bedrag is eens een gokje wagen natuurlijk best te doen. Volgens de fabrikant stuurt de TA 10.2 moeiteloos ook grotere speakers aan.