17 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Lexicon Surround AV Receivers en Processor

Lexicon Surround AV Receivers en Processor

1
Lexicon Surround AV Receivers en Processor

Harman Luxury kondigt de nieuwe Lexicon RV-6 en RV-9 Immersive Surround Sound AV Receivers en Processors aan. Bedoeld voor de thuisbioscoop.

Misschien niet voor iedereen weggelegd, een thuisbioscoop. Maar mocht u in de kelder toevallig iets dergelijks opgezet hebben, dan komen de nieuwe RV-6 of RV-9 van Lexicon wellicht van pas. Het zijn Immersive Surround Sound AV Receivers en Processors. Ze ondersteunen Dolby Atmos en DTS:X, Dirac Room Live EQ, een Logic7 Immersion upmixer en ruim voldoende vermogen. Beide apparaten zijn volgens de fabrikant ontworpen voor solide prestaties zonder poespas. Overbodige aansluitingen en features treft u er dan ook niet op aan, alleen de echt nodige zaken. De video- en audioverwerking is toekomstzeker. Zo zijn HDMI2.0a metr HDCP2.2 4K Ultra HD en 3D video ondersteund. Het hart van beide apparaten wordt gevormd door een 24 bit Cirrus Logic CS42528 ADC en DAC. Het dynamisch bereik van dit onderdeel bedraagt 114 dB en de totale harmonische vervorming (THD+N) is -100 dB.

Veelzijdig

De al genoemde Logic7 Immersion Upmixer maakt van elk standaard stereosignaal een ruimtelijk geheel. Verder is voorzien in streamingfaciliteiten, onder meer Spotiffy Connect is ondersteund. Beide apparaten bieden ondersteuning voor het decoderen van 12 kanalen en 7 versterkte uitgangen. De RVS-6 moet binnenkort leverbaar zijn voor een prijs van $3900 dollar; de RV-9 gaat voor $6500 over de toonbank.

1 REACTIE