LG brengt Google Assistant compatibele speaker uit

0
De slimme ThinQ speaker van LG

LG komt met een gloednieuwe Google Assistant-compatibele slimme speaker in de vorm van de ThinQ. En dit apparaatje koppelt ook naadloos met andere slimme LG-apparatuur.

Het is eigenlijk onvermijdelijk dat fabrikanten meedoen aan de hype van slimme speakers. Ook LG ziet er brood in, getuige de nieuwe ThinQ speaker. Deze is niet alleen compatibel met Google Assistant, maar werkt ook nauw samen met LG’s eigen lijn aan (huishoudelijke) ThinQ-compatibele apparatuur. Zo schakelt u dan via een gesproken opdracht bijvoorbeeld de airco in, of zet u een koffiezetapparaat aan. De speaker kan volgens de fabrikant bovendien overweg met diverse verliesvrije bestandsformaten, zodat alles zo optimaal mogelijk klinkt.

Meer van LG op CES

De luidspreker wordt – naast een aantal andere nieuwtjes van de Zuid-Koreanen -op De net begonnen CES 2018 officieel gepresenteerd. Of het wat voor u is? Deze keuze laten we – net als bij alle andere ‘slimme’ speakers wijselijk aan u over. Wat ons betreft zijn en blijven het wat griezelige dingen als het gaat om privacy. Feitelijk plaatst u er namelijk een permanent meeluisterend oor in huis mee. Iets om altijd in het achterhoofd te houden…