15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Meridian presenteert de 857 Reference versterker

Meridian presenteert de 857 Reference versterker

5
Meridian presenteert de 857 Reference versterker

Meridian brengt een nieuwe versterker uit: de 857 Reference. Hij moet zo ongeveer elke speaker kunnen aansturen.

De Meridian 857 Reference is een compleet nieuw ontwerp. Het uitgangsvermogen bedraagt 500 Watt per kanaal aan 4 Ohm. Mocht u het willen, dan kan het geheel ook in brug geschakeld worden. Dat levert een mono-signaal op, maar dan wel met een maximaal uitgangsvermogen van maar liefst 1,5 kW. U treft twee symmetrische en twee a-symmetrische ingangen op de versterker aan. Verder is gedacht aan een trigger-ingang voor thuisautomatisering. De WBT-speakerterminals zijn geschikt voor bi-wiring. Volgens de fabrikant moet de 857 zo ongeveer elke beschikbare luidspreker zonder moeite aan kunnen sturen. Een echte allrounder dus die overal wel bij gaat passen.

Warmhoudertje

De versterker is meteen klaar voor gebruik na inschakelen. Dat komt omdat de 857 Reference in de standby-stand onder (een bescheiden) spanning wordt gehouden. Een soort ‘voorverwarming’, zeg maar. U profiteert daardoor direct van de optimale klank, op elk moment. De voeding is een lineair type. De behuizing is vrij van ijzer en de aluminiumconstructie schermt het geheel goed af. Aardig is de statusweergave, die wordt met een meerkleurig logo getoond. Dat ook nog eens aanraakgevoelig is. De Meridian Reference 857 kost €8990.

5 REACTIES