RME Audio presenteert ADI-2 DAC voor studio en thuis

13
RME Audio presenteert de ADI-2 DAC

RME Audio is vooral bekend als fabrikant van studioapparatuur, maar dat wil niet zeggen dat er ook alleraardigste dingen voor thuisgebruik in het assortiment te vinden zijn.

De nieuwe ADI-2 DAC van RME Audio is een DAC-hoofdtelefoonversterker die naadloos in een studio past. Maar ook prima thuis inzetbaar is, al was het maar omdat de prijs van €999 best te overzien is. U haalt hiermee een zeer breed inzetbare D/A converter in huis, waarin onder meer reference-DAC’s zijn verwerkt. Via USB is een samplerate tot maximaal 768 kHz haalbaar, terwijl ook DSD en Direct DSD worden ondersteund. Aardig is de USB Recording-functie. Hiermee zijn SPDIF-signalen eenvoudig over te hevelen naar bijvoorbeeld de computer. Ook fungeert het appraat daarmee als een tweekanaals audio-interface.

Aansluitingen

Qua aansluitingen kunt u – zoals bij veel studio-apparatuur – alle kanten op met de ADI-2. Kies uit bijvoorbeeld een stereo XLR-uitgang, of een SPDIF/ADAT ingang. Een nauwkeurige klok staat garant voor jitterarm werken. Via de DSP krijgt u de beschikking over onder meer een 5-bands parametrische equalizer, laag-hoog-regeling en desgewenst loudness-regeling voor de analoge uitgang. Het apparaat is vanaf deze maand verkrijgbaar. Overigens gepresenteerd ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van de Duitse fabrikant.

13 REACTIES

  1. Klein van formaat maar samen met de lineaire voeding van sBooster overtreft het ieders verwachting. Alles gaat beter klinken, ook de Bluesound node 2i of Spotify ondanks de 320 kbit/sec wordt het High-end weergave. Straks is mijn Mac mini weer aangesloten en wordt het samen met Apple Lossless audio nog beter. De muziek
    waar ik altijd naar luister ongelooflijk, klinkt totaal anders.