11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Sound United kondigt overname van Classé Audio aan

Sound United kondigt overname van Classé Audio aan

4
Sound United kondigt overname van Classé Audio aan

Sound United LLC, moederbedrijf van Denon, Marantz, Polk Audio, Definitive Technology, Polk BOOM, HEOS, en Boston Acoustics, kondigde vandaag de overname van Classé Audio aan.

Sound United LLC gaat door met het samenvoegen van krachtige merken met als doel wereldwijd te groeien, de hulpmiddelen uit te breiden en te investeren in innovatie. Vandaag kondigden zij de overname van Classé Audio aan, een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige muziek- en bioscoopcomponenten. Classé Audio voegt zich bij het Sound United-merkportfolio, waaronder een aantal zeer bekende namen uit de branche. Deze overname draagt bij aan de mondiale groei en erkenning van Sound United, stimuleert innovatie in de categorie en helpt om de voetafdruk op het gebied van consumentenaudio uit te breiden, aldus het moederbedrijf.

Eerder in handen van B&W

Classé Audio’s assortiment hifi-versterkers, voorversterker-processoren en geïntegreerde versterkers is ontworpen voor film- en muziekliefhebbers die geluidskwaliteit, -schoonheid en -elegantie kunnen waarderen, zo meldt de fabrikant. Bowers & Wilkins was voorheen eigenaar en distributeur van Classé Audio.

Versterkte marktpositie

“De overname van Classé Audio onderstreept de continue focus van Sound United op het tegemoet komen aan de wensen van onze klanten die op zoek zijn naar prestaties en innovatie”, vertelt Kevin Duffy, CEO van Sound United. “Deze overname presenteert nieuwe kansen om voet aan de grond te krijgen in nieuwe markten en niches binnen de hoogwaardige audiogemeenschap. Hiermee wordt de sterke marktpositie van Sound United nog verder versterkt. We kijken ernaar uit om samen met het getalenteerde managementteam van Classé Audio te werken aan de groei van ons gezamenlijke bedrijf en onze uitgebreide mogelijkheden te presenteren aan onze medewerkers en klanten.”

Vertrouwen

Classé Audio’s directeur, Dave Nauber, die ook binnen Sound United aan het hoofd van Classé Audio blijft staan, voegt daaraan toe: “We zijn bijzonder verheugd dat Classé Audio zich bij het gerespecteerde merkportfolio van Sound United voegt. Met de sterke opleving van de audiofiele gemeenschap en de bestaande synergie van Sound United met het recent overgenomen D+M Group, hebben we er alle vertrouwen in dat onze sterke marktpositie nog verder zal toenemen. Tot slot is het een uitstekende kans voor medewerkers, klanten en strategisch partners van Classé om onze energie en ideeën naar voren te brengen.”

4 REACTIES

  1. Tja, alle grote jongens zijn her en der aan het sprokkelen om hun portfolio op orde te krijgen. Dit gelet op wat ze in de toekomst willen bereiken. Hierdoor verdwijnt, denk ik, wel langzaam maar zeker de eigenheid van de verschillende merken, of juist toch niet? De toekomst zal het uitwijzen.