17 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Zangeres The Cranberries onverwacht overleden (46)

Zangeres The Cranberries onverwacht overleden (46)

5
Zangeres The Cranberries onverwacht overleden (46)

Vanavond bereikte ons het droevige bericht dat Dolores O’Riordan op 46-jarige leeftijd onverwacht is overleden. De zangeres van The Cranberries brak in 1994 wereldwijd door met de hit Zombie en behoorde in de jaren ’90 tot de grotere rockbands van dat decennium. In totaal verkochten de Ieren veertig miljoen albums, waarvan ‘No Need To Argue’ uit 1994 dankzij de hit Zombie het meest bekend was. Op Spotify wordt de band maandelijks twee miljoen keer gestreamd. 

Vorig jaar brachten The Cranberries nog het album ’Something Else’ uit, met akoestische herinterpretaties van hun mooiste werk en een drietal nieuwe tracks. Met dit album ging de band in 2017 ook op tour, maar deze tour moest al kort na aanvang afgebroken worden wegens rugklachten van frontvrouw O’Riordan. De oorzaak van overlijden is nog niet bekend. Op sociale media gaan geruchten over zelfdoding, maar die zijn door het management niet bevestigd.

Video

5 REACTIES

 1. Tuurlijk mag je van de Cranberries vinden wat je wil. Muziek is gerelateerd aan smaak.

  Zelf heb ik nooit iets van ze gekocht. Slecht vind ik hun muziek niet. Hun Linger is trouwens niet met een krijstem, en ik hou daar wel van omdat ik AC/DC top vind, en Megadeth super.

  Ik vind the Cardigans meer mijn ding, en heb daar wel muziek van gekocht en geluisterd, waaronder hun album Grand Turismo. Losing my favorite game, leuk onder het gamen zoals real racing 3. Trouwens lenen the Cadigans zich goed om dure audio mee te reviewen.

  Wat het overleiden van Dolores betreft. Veel te jong uiteraard.
  Ik ben net wat jonger dan haar, en dat is wel scarry.
  Voor de muziek maakt het me niets uit, ik ben geen echte cranberries liefhebber.

 2. Mmm, natuurlijk spijtig dat ze overleden is. Op die leeftijd… Maar wat heb ik altijd een bloedhekel gehad aan de Cranberries., Wat een negatief gejank, door merg en been. Nu lees ik ook dat het zeker geen fijne tante was. Ik vond haar vooral erg negatief, en een stem als van een nagel over het krijtbord. Vre-se-lijk. Minstens net zo erg als dat gejank van Oasis, snap werkelijk niet dat die zo gewaardeerd worden.

  • Dit mag je natuurlijk vinden, maar als je 40 miljoen albums verkoopt doe je het best wel goed. En ik geniet zeker van een aantal van hun nummers, waaronder ‘Linger’. De eerste twee albums zijn gewoon goed tot zeer goed te noemen, en dat is min of meer de algemene opinie als ik de recensies zo lees.