15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi AudioSolutions presenteert nieuwe serie luidsprekers

AudioSolutions presenteert nieuwe serie luidsprekers

4
AudioSolutions presenteert nieuwe serie luidsprekers

Het Litouwse bedrijf AudioSolutions presenteert een nieuwe serie luidsprekers met de naam Figaro. Ze ogen in ieder geval alvast strak en modern, mocht u daarvan houden.

Laat die ex-Oostblokkers maar schuiven als het om high-end audio gaat. De liefde voor en geluid en vakmanschap zit ze min of meer in de genen. Zo ook bij het Litouwse AudioSolutions dat inmiddels een aardig repertoire aan mooie speakers heeft opgebouwd. Nieuw is de serie Figaro, gepositioneerd tussen topmodel Vantage en instapserie Overture. De Figaro’s ogen strak, modern en keurig afgewerkt. Het is allemaal handwerk wat de klok slaat en dat maakt de prijs eigenlijk verrassend laag. Alle zuilen uit de serie zijn als driewegsysteem uitgevoerd. De middentoner bedekt het hele frequentiegebied waar het menselijk gehoor gevoelig voor is. Een door AudioSolutions zelf ontwikkelde mini-hoorn – een voorzetstuk – gecombineerd met een waveguide levert een hoger volume zonder verscherping op. Alle drivers worden door SB Acoustics naar specificatie van de Litouwers gemaakt.

17 variaties

De Figaro-serie worden geleverd met twee ‘Stealth’ grilles. Eentje met en eentje zonder stofmateriaal, beiden zijn qua structuur en akoestiek gelijkwaardig. U kunt kiezen uit vijf verschillende zuilen (S, M, L, XL en XXL), een compacte box (B) en en een centerspeaker (C). Daarmee is een overtuigende set voor bijvoorbeeld de thuisbioscoop op te zetten. De speakers worden in maar liefst 17 variaties qua behuizing aangeboden, voor tien versies dient extra betaald te worden. De prijs begint bij €1800 per paar.

4 REACTIES