13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Streaming Audio Komt Spotify met een eigen speaker?

Komt Spotify met een eigen speaker?

0
Komt Spotify met een eigen speaker?

Als we de analyse op What Hi-Fi mogen geloven (en waarom niet?), dan is de kans behoorlijk groot dat Spotify met een eigen (slimme) speaker gaat komen.

What Hi-fi denkt dat Spotify met een eigen Hifi-speaker gaat komen. Ze baseren deze conclusie op door de dienst aangeboden banen. Het betreft ten eerste een ‘hardware products operations manager’, eerder al werden hardware project managers gevraagd. Grote kans dus dat Spotify inderdaad ‘iets’ op hardwaregebied uit wil brengen. En een eerste product zou natuurlijk heel logisch een ‘slimme’ speaker kunnen zijn. Dat soort apparaatjes zijn populair op het moment, en waarom daar niet een graantje van meepikken? Bovendien zou het natuurlijk prima als extra service naar de klant toe passen.

Meer?

Ook is de kans groot dat Spotify het niet alleen bij een speaker houdt natuurlijk. Wellicht zit er ook een streamer in het vat, of bijvoorbeeld een Bluetooth hoofdtelefoon. Dat de muziekdienst inzet op hardware is dus goed nieuws voor de liefhebbers van zowel streamen als bijbehorende randapparatuur. Nu maar hopen dat de eigen hardware langer wordt ondersteund dan de hardware van andere fabrikanten,want daar schort het nogal eens aan de laatste tijd. Anderzijds kan die eigen uit te brengen hardware precies de reden zijn van wat minder ‘interesse’ voor oudere bestaande hardware van iets wat nu misschien concurrentie genoemd mag worden.