18.1 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi McIntosh brengt nieuwe MC611 monoversterker uit

McIntosh brengt nieuwe MC611 monoversterker uit

0
McIntosh brengt nieuwe MC611 monoversterker uit

De nieuwe MC611 mono eindversterker van McIntosh vervangt zijn illustere voorganger, de MC601, uit 2011. De opvolger is voorzien van flink wat verbeteringen en vernieuwingen.

Om maar met het ‘slechte’ nieuws te beginnen: de nieuwe McIntosh mono eindversterker MC611 is niet bepaald een dagaanbieding qua prijs. Een exemplaar kost namelijk – vermoedelijk – zo’n $7500 dollar. En voor stereogeluid hebt u er nog eentje nodig. Anderzijds krijgt u voor dat bedrag wel veel moois in handen. Het monoblok levert een vermogen van 600 Watt en onder de motorkap is de filtercapaciteit verdubbeld. Dat moet leiden tot een betere en schonere laagweergave. Ten opzichte van z’n voorganger is deze keer voorzien in een LED-achtergrondverlichting van de karakteristiek VU-meter op het voorpaneel. De vermogenstrafo’s zijn behuisd in een van een glazen cover voorzien compartiment.

Impedantieonafhankelijk

McIntosh laat weten dat het geleverde vermogen onafhankelijk is van de speakerimpedantie. Dus ongeacht of u er nou een 2, 4 of 8 Ohm speaker aan koppelt: het geleverde maximale vermogen blijft 600 Watt. Los van de speakerterminals – voor elke ondersteunde impedantie een paartje – treft u aan de achterkant ook gebalanceerde en ongebalanceerde lijnuitgangen aan, waarmee u bijvoorbeeld een actieve subwoofer kan aansturen. Ook gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen staan paraat.