22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi McIntosh presenteert MCT500 (SA)CD-speler

McIntosh presenteert MCT500 (SA)CD-speler

0
McIntosh presenteert MCT500 (SA)CD-speler

McIntosh heeft een nieuwe SACD-speler in het assortiment: de MCT500. Of beter is het eigenlijk om ‘transport’ te zeggen, want het betreft een apparaat met alleen digitale uitgangen.

De nieuwe MCT500 van McIntosh speelt zowel SACD’s als CD’s af. U hebt echter wel een externe DAC (of versterker met een ingebouwd exemplaar) nodig om überhaupt iets te kunnen horen. Het apparaat is een zogeheten cd-transport en biedt alleen digitale uitgangen. In de vorm van een gebalanceerd exemplaar, coax en optisch. Daarnaast is voorzien in de McIntosh-eigen MCT-connector; deze is alleen compatibel met apparatuur van dit merk. Voor het afspelen van SACD’s moet u overigens gebruik maken van MCT, alleen dan wordt de benodigde beveiligde verbinding tot stand gebracht. Standaard cd’s kunnen ook beluisterd worden via de overige digitale uitgangen.

Alleseter

De MCT500 kan eveneens overweg met CD-R/RW en VD-R-schijven. Handig, want daardoor kunt u bijvoorbeeld een hele serie aan audiobestanden op zo’n medium branden. De speler kan overweg met allerlei bekende en populaire formaten als FLAC, AAC, AIFF, ALAC, DSD (tot en met DSD128), MP3, WMA en WAV (tot en met 24 bit/192 kHz). Mocht u beschrijfbare schijven toch wat achterhaald vinden? Geen probleem, er is ook gedacht aan een USB-aansluiting waarin u een geheugenstick kunt prikken. De adviesverkoopprijs bedraagt $4500 dollar.