11.8 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Atoll IN200 Signature geïntegreerde versterker

Atoll IN200 Signature geïntegreerde versterker

8
Atoll IN200 Signature geïntegreerde versterker

De Atoll IN200 Signature geïntegreerde versterker is een evolutie van de Atoll IN200SE, het patroon is identiek maar toch ook met een aantal belangrijke wijzigingen. Onder de motorkap treft u interessante nieuwigheden aan.

Uiteraard is er het een en ander aan vernieuwends te vinden in de Atoll IN200 Signature. Wat betreft de volumeregeling wordt een dubbele verzwakker (1 per kanaal) voor maximale nauwkeurigheid gebruikt. Dit vermindert de diaphonie (overspraak) tot zijn eenvoudigste vorm en zorgt ook voor een verbetering in de stereoscheiding en signaal-ruisverhouding, zo laat de importeur weten. Eigenlijk hetzelfde ontwerp als in de IN300. De audiotrappen met afgeschermde MKP Mundorf-condensatoren (eveneens net zoals in de IN300) verbeteren ook de signaal-ruisverhouding en de muzikale kwaliteit. Nieuw is verder een optionele digitale kaart. Deze plug-in DAC-kaart zorgt voor twee coaxiale en twee optische ingangen, een USB-B-ingang (assynchroon) en beschikt over een Bluetooth-ontvanger.

Aansluitingen

Aan de achterzijde van de IN200 Signature vindt u een uitgebreid arsenaal aan aansluitingen. Zo is voorzien in een AUX ingang voor het optionele plug-in phono-board; er zijn twee phono boards beschikbaar in de catalogus van Atoll. Verder is gedacht aan een cd-ingang, een tuner-ingang, een dvd-ingang, een tape-ingang (met rec-uitgang), een bypass-ingang (om de IN200 Signature te gebruiken als eindversterker, dus ook te gebruiken in het kader van bijvoorbeeld een thuisbioscoopinstallatie), twee pre-out uitgangen (om de IN200 Signature als voorversterker te gebruiken), voor multi-versterking (bi-amping) of het gebruik van een subwoofer. De indeling van het achterpaneel verraad een dubbele mono-configuratie door de aanwezigheid van luidsprekerklemmen aan beide zijden van het toestel. Deze klemmenblokken zijn compatibel met banaanstekkers. Voor de voeding zijn een IEC-netaansluiting en een algemene schakelaar aanwezig. Met de IN200-Signature kan elke muziekliefhebber een groot aantal verschillende bronnen aansluiten, zowel analoog als digitaal. Een hoofdtelefoonuitgang vindt u aan de voorkant.

Design

De IN200 Signature toont strakke lijnen en compromisloze afwerking en combineert het ontwerp van het hoogwaardige IN300 model, aldus importeur Belram Hifi. Om te vervolgen: ‘De geïntegreerde versterker IN200 Signature pronkt trots met twee ronde knoppen rondom het witte OLED-display dat een laag verbruik heeft. Dit sober design van de voorkant en de zachte vormen van de twee knoppen, geeft dit toestel een onderscheidende elegantie. De kwaliteit van de afwerking is perfect zoals altijd bij Atoll Electronique met een geborsteld aluminium van het mooiste effect voor de voorkant’.

Componenten en vermogen

De IN200 Signature componenten zijn ook van hoogste kwaliteit. Ten eerste is het apparaat uitgerust met een stevige voeding op basis van twee transformatoren van elk 340 VA. Plus daarnaast een aparte voeding voor het display. De hoofdvoeding is uitgerust met ESR-condensatoren die speciaal gemaakt zijn volgens de voedingsspecificaties. Daarbij zijn de Mundorf MKP afgeschermd, net zoals bij de IN300. De bipolaire symmetrische trappen zijn pure klasse A. Met een vermogen van 2 x 120 Watt in 8 Ohm en werkend in Klasse A tot 2 x 50 Watt, heeft deze geïntegreerde Atoll IN200 Signature een opmerkelijke reserve.

‘Alleseter’ wat speakers betreft

De nieuwe Atoll is in staat om een overvloed aan luidsprekers aan te sturen zonder momentum of controle te verliezen. En natuurlijk vooral door de luidsprekers toe te staan alles uit te drukken wat de bron ze doorgeeft. Belram: ‘Inderdaad, deze geïntegreerde versterker heeft een uitstekende toonbalans en een verbluffende articulatie in het acute middenbereik, laag is serieus gehouden en snel, een geweldig vermogen om de muzikale boodschap leesbaar te maken. Laten we praten over de DAC-kaart optie die een AKM audio converter biedt – AK4490 voor een PCM stroom van16-32-bits gaande tot 384 kHz op de USB-B-ingang en een USB XMOS interface die zijn eigen specifieke Atoll programatie heeft’.

Technische specificaties

Voor het gemak nog even de technische gegevens van de IN200 SIGNATURE hieronder op een rijtje.

 • Vermogen 120Wrms / 8?; 200Wrms / 4 Ohm – (2X50W in pure klasse A).
 • Dubbele monostadia met 2 toroïdale transformatoren van 340VA.
 • Specifieke voeding (5VA) met laag verbruik voor digitaal display en logisch besturingsbeheer.
 • Capacitief totaal van 8x6800uF met hoogwaardige ESR-condensatoren gerealiseerd volgens ATOLL-specificaties.
 • Volumeregelaar met dubbele verzwakker: 1 per kanaal.
 • Audiotrappen met MKP Mundorf condensatoren afgeschermd.
 • Symmetrische bipolaire trappen met discrete componenten gepolariseerd in zuivere klasse A.
 • Interne bedrading van luidspreker-uitgangen met specifieke audiokabel.
 • Vergulde aansluitingen (RCA).
 • 120 Wrms / Channel Power / 8 Ohm
 • 200 Wrms / Channel Power / 4 Ohm
 • Voeding: 660 VA
 • Totaal capacitief: 86 400 ?F
 • Ingangsimpedantie: 220 kOhm
 • Afmetingen: 440x280x90 mm Gewicht: 12 Kg
 • 5 line-ingangen (inclusief 1 AUX voor optionele phonokaart) 1 BY-PASS-ingang
 • 1 paar HP-uitgangen
 • 1 Tape-out
 • 2 pre-out uitgangen
 • 1 6.35mm hoofdtelefoonuitgang
 • 1 12V triggeruitgang
 • Global Scale Management Global Remote Control
 • OLED-scherm met laag verbruik

 

Optionele DAC-kaart

 • 2 coaxiale ingangen (24 bits / 192 kHz)
 • 2 optische ingangen (24bit / 192kHz)
 • 1 USB-B-ingang: PCM & DSD Audio-omzetter: AKM – AK4490 PCM-stroom van 16 bits naar 32 bits tot 384 kHz op de USB-B (asynchrone) ingang.
 • DSD-stream: DSD64 en DSD128. USB-interface: XMOS met programma dat speciaal is ontwikkeld voor ATOLL.
 • 1 Bluetooth-ontvanger: directe digitale link naar AKM-audioconvertor.

De Atoll IN200 Signature geïntegreerde versterker is volledig gemaakt in Frankrijk door Atoll Electronique. De adviesprijs voor de Atoll IN200 Signature bedraagt: €1600 inclusief BTW. Aan de optionele IN200 SIG DAC-kaart hangt een prijskaartje van €300 inclusief BTW.

8 REACTIES

 1. Atoll Response :
  Zonder een zinloze controverse te willen ingaan, kan ik je, indien nodig, een meting van vervorming volgens het vermogen onder 8 Ohm, gerealiseerd door een precisie-audio APX585 op een IN200 Signature doorsturen. Daaruit blijkt dat de vervormingssnelheid onder 0.005% blijft tot ongeveer 50W, wat goed overeenkomt met de werking in klasse A, dergelijke snelheden zijn inderdaad onmogelijk te bereiken in klasse B. Wat betreft de warmtedissipatie, moet goed worden begrepen dat de directe koppeling van de transistoren aan de heatsinks (zonder isolerend mica) de prestaties van de heatsinks aanzienlijk verbetert, omdat het de dubbele thermische interface die door de isolator wordt geïnduceerd, geëlimineerd wordt…

 2. High end audio hoeft geen high end prijs te hebben bewijst Atoll. En als je de foto bekijkt van de versterker, dan kan ik niet zien dat er bezuinigd is op onderdelen. Twee flinke kalven van ringkern transformatoren dat mooi de dual mono bouw laat zien is het bewijs dat dit een goed ontworpen versterker is.
  Maar liever wil ik eerst een paar mooie audio componenten van Primare hebben.