12.8 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Streaming Audio Audio automatiseren door hele huis met Roon

Audio automatiseren door hele huis met Roon

0
Audio automatiseren door hele huis met Roon

High-end audio en thuisautomatisering (‘Home Automation) waren altijd volledig gescheiden werelden. Roon wil dat veranderen met Control4- en Crestron-drivers.

Huisautomatisering is iets heel moois, maar veel producten zijn niet compatibel met elkaar. Eenzelfde situatie is ook in de audiowereld te zien. En natuurlijk maakt ook geluid deel uit van een geautomatiseerd huis. Neem als voorbeeld multiroom, waarbij u helemaal in kunt stellen in welke ruimte wat te horen is. Roon ziet de gebreken van dit systeem ook. Met name incompatibiliteit tussen de diverse componenten is een groot probleem. Is wat aan de doen. Hebt u een Nucleus of Nucleus+ van dit merk staan, dan kunt u nu de Control4-drivers installeren. Hiermee stuurt u meer dan zestig producten van de volgens Roon meest gerespecteerde audiomerken ter wereld aan. Daarmee ontstaat een solide geheel door het hele huis.

Crestron

Hebt u naast de Nucleus(+) toevallig ook nog apparatuur van Crestron in gebruik? Dan is er goed nieuws, want er zijn ook drivers voor apparatuur van dit merk uitgerold. Zo bedient u al uw hifi door het hele huis heen via een centrale ‘control unit’ van dit merk. Beide opties zijn in ieder geval een grote stap in de richting van een ook op audiogebied geautomatiseerd én beheer(s)baar huis.