11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Bang & Olufsen presenteert open source versterker

Bang & Olufsen presenteert open source versterker

0
Bang & Olufsen presenteert open source versterker

Bang & Olufsen heeft in samenwerking met HifiBerry een open source versterker uitgebracht. In combinatie met een Raspberry Pi maakt u hiermee een draadloze speaker met streamingmogelijkheden van elke ‘vintage’ luidspreker.

Er zijn nog altijd ruim voldoende liefhebbers van oudere speakers. Ook Bang & Olufsen heeft een schare trouwe volgers die soms nog heerlijk klinkende vintage exemplaren in gebruik heeft. Mocht u zelf nog eens setje ongebruikt op zolder hebben staan, dan kunt u ze via de nieuwe Beocreate 4 weer tot leven wekken. De €159 kostende printplaat bevat een 4-kanaals versterker. 2 x 30 Watt en 2 x 60 Watt om precies te zijn. De component is desgewenst zelfstandig als pure versterker inzetbaar. Wilt u meer, dan prikt u de Beocreate 4 op een Raspberry Pi. Dat is een goedkoop (paar tientjes) mini-computertje waarop u allerhande software kunt installeren. Ook beschikt het systeem in de meest recente uitvoering over wifi en Bluetooth.

Potentieel

U snapt het al: door het samenvoegen van beide onderdelen ontstaat een zeer veelzijdig geheel. Oude klassiekers kunnen op die manier voorzien worden van moderne streaming-mogelijkheden. En weer volop voor luisterplezier zorgen. Leuk om te zien dat een grotere naam uit de hifi-wereld toch ook oog blijkt te hebben voor de hobbyisten – sorry: makers – onder zijn klanten. De hardware is verkrijgbaar via HifiBerry en de software bij B&O zelf.