11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio Mogelijk goedkopere Apple HomePod onderweg

Mogelijk goedkopere Apple HomePod onderweg

3
Mogelijk goedkopere Apple HomePod onderweg

Hoewel de Apple HomePod nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar is, kunt u hem wel al in bijvoorbeeld Engeland bestellen. Mocht de prijs u toch nog wat te hoog zijn, dan is er goed nieuws.

De HomePod van Apple heeft een prijskaartje van $349 dollar. Daarmee is hij een heel stuk duurder dan de slimme speakers van concurrenten Amazon en Google. Op deze pagina van MacRumors lezen we echter heuglijk nieuws betreffende het feit dat er waarschijnlijk een goedkopere versie onderweg is. Deze HomePod (Mini…?) moet tussen de $150 en $200 dollar gaan kosten. Nog altijd duurder dan de concurrentie, maar niet heel veel meer. Het nieuws is gebaseerd op een bericht uit de Taiwanese Economic Daily News. Of het allemaal daadwerkelijk zo gaat lopen is vanzelfsprekend nog wat koffiedik kijken. Toch lijken de andere voorspellingen uit hetzelfde artikel ook niet helemaal onlogisch.

Goedkoper

Zo komt er een goedkopere iPad, met een vanaf-prijs van $259 dollar. Dat lijkt overeen te komen met berichten uit andere bronnen die ‘dicht op het vuur’ zitten. Ook interessant is de aankondiging van een net weer wat goedkopere MacBook Air. Zowel iPad als Air moeten ergens in het voorjaar / begin zomer dit jaar uitkomen. De kleinere HomePod staat dan voor later dit jaar op de rol. Heel onlogisch klinkt het allemaal niet. Het lijkt er in ieder geval op dat Apple zijn producten bereikbaar wil maken voor een groter publiek.

3 REACTIES

 1. Apple….. zucht
  Ik heb al eerder iets gezegd over dataveiligheid etc. Apple staat niet toe dat derden, Symantec, Kaspersky etc. apps ontwikkelen met antivirus en anti spamsoftware. Je moet toch wel van een andere planeet komen, helemaal na het Facebookgate, om niet (te willen) begrijpen wat Apple met je privacy en data doet.
  Mijn dringend advies: NOOIT gebruiken.
  Nog schrijnender vind ik het, dat mensen tegen de Wet op de Inlichtingendiensten zijn, en dat via Facebook, op hun iPhone laten weten . . . . . Sommige grappen kun je gewoon niet verzinnen, de werkelijkheid is vaak veel leuker. Waarmee ik niet wil zeggen voor of tegen te zijn.

  • Technisch gezien heeft een virusscanner onder iOS geen enkele zin. Elke app draait namelijk in een eigen sandbox, volledig gescheiden van het OS. Ook heeft een app maar zeer beperkte rechten. Dus zelfs als je een virus bewust zou downloaden en installeren zou het alleen maar kwaad kunnen binnen die app. En zou je dan ook nog eens heel bewust en expliciet toestemming moeten geven voor bijvoorbeeld het lezen van contacten etc. Nog vervelender is dat een virusscanner zonder meer voor stukken sneller leegrakende batterijen zorgt. Zelf al meerdere keren onder Android geconstateerd, waar een virusscanner echt nodig is helaas. Dat neemt niet weg dat ik in z’n algemeenheid geen fan ben van slimme assistenten, of ze nu van Apple, Amazon of Google zijn. Apple doet het van dit illustere drietal overigens nog het meest netjes. Voor de speaker wordt bijvoorbeeld een anonieme ID aangemaakt. Bij de anderen wordt niets veranonimiseerd. Hoe dan ook: ik hoef geen luisterend oor in huis… 😉

   • Hallo Ronald,
    Met alle respect ook voor je kennis over de wijze waarop Apple claimt virussen te tackelen. Maar je vertrouwen in deze geldwolven verontrust mij ten zeerste. En het verleidelijke voor Apple is dat er zo miljoenen zijn die dat blinde vertrouwen elke dag weer geven.
    Nogmaals, ik ga je niet bekeren, maar ik ben er van overtuigd dat je op een dag je de haren op je kop gaat trekken met de uitroep: “Hoe heb ik ooit zo naïef kunnen zijn?”
    Vraag het de 50 miljoen Amerikaanse staatsburgers die niet door Poetin, maar daar hun eigen landgenoten belazerd zijn.
    Wat overigens weer niets zegt over Poetin, maar ik bedoel maar . . . . . .
    Het was dus niet de Overheid, maar een commercieel bedrijf, Engels nota bene, die aan de touwtjes heeft getrokken. Ook dat had niemand van Facebook verwacht.
    Zuckerberg kan zijn kandidaatschap for President nu zeker onder de schoenzolen schrijven. En dat is maar goed ook…… Stel je toch voor????
    Ik vertrouw dus liever derden die hun geld moeten verdienen aan de wijze van code en gegevens verwerking van Google, dan dat Google het in zijn eentje doet. Is er tenminste nog iets van externe controle.
    En wat het topic betreft: Deze speler komt 8 jaar te laat.