20.6 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Audio Research presenteert 160M mono buizenversterker

Audio Research presenteert 160M mono buizenversterker

0
Audio Research presenteert 160M mono buizenversterker

Liefhebbers van de ‘buizensound’ kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe 160M mono buizenversterker van Audio Research. Een reference-exemplaar dat veel noten op zijn zang heeft.

We beginnen in dit geval toch maar even met het – voor velen – minder goede nieuws wat de Audio Research 160M buizenversterker betreft. U moet er namelijk tamelijk diep voor in de buidel tasten. Er hangt een prijskaartje van $30.000 per paar aan. Daar krijgt u natuurlijk wel kwaliteit voor terug, gokken we. In ieder geval is er technisch veel moois aan te beleven. Zo bevat het apparaat minder en betere onderdelen in de signaalweg dan vorige ontwerpen. Verder is er gedacht aan een schakelaar voor een Ultralineaire of triode modus. Deze modi leveren respectievelijk 150 Watt en 75 Watt aan de uitgang. Een geavanceerde vermogensmeter zorgt dat u precies in de gaten kunt houden wat er tijdens het gebruik van de versterker verstookt wordt.

Transparant

Het aardige is dat het frontpaneel transparant is. U kijkt dus door de vermogensmeter heen naar de achterliggende techniek en zachtgloeiende buizen. De vier KT150 uitgangsbuizen en twee 6H30 drivers genereren nogal wat warmte. Hiervoor staat een fan paraat. De voedingsspanning wordt met moderne halfgeleidercomponenten geregeld, wat de efficiëntie, stabiliteit en levensduur ten goede komt, aldus de fabrikant. U leest meer over dit monoblok op de productpagina van de fabrikant.