19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Phasemation phono step-up transformer

Phasemation phono step-up transformer

7
Phasemation phono step-up transformer

Het overgrote deel van de phono-voorversterkers is actief en maakt gebruik elektronische onderdelen. Het kan ook passief, middels een trafo. Phasemation heeft dat soort apparaten in het assortiment.

Phasemation is het bedrijf van de japanse engineer Kyodo Denshi. Sinds 1970 brengt deze Japanner zeer goede maar ook zeer kostbare apparatuur op de markt. Simply Audio is dealer van Phasemation, voorheen bekend als PhaseTech. ‘De reden waarom wij dit merk voeren is vanwege hun excellente step-up Trafo’s (SUT). Om een betaalbaar upgrade-pad te bieden aan onze (vele) klanten met MM phonostages van o.a. Remton & Graham Slee heeft Simply Audio deze producten opgenomen. De aanschaf van een nieuwe kostbare MC phonostage is dan niet nodig. Bovendien zijn wij van mening dat een goede step-up trafo de manier is, om het vaak lage tot zeer lage MC signaal te versterken. Passief dus en niet actief. Een goede trafo is qua klank onverslaanbaar ten opzichte van een actief systeem’, zo lezen we op de site van de dealer.

Betaalbaar

Simply Audio is erg enthousiast over de passieve phono-voorversterkers gebaseerd op een trafo: ‘Deze trafo moet dan wel zeer goed van kwaliteit zijn en juist daarom hebben wij voor Phasemation gekozen. Zeer goed en bovendien betaalbaar. Zo “Simply” is het. De Phasemation SUT’s klinken naar onze mening duidelijk een klasse beter dan bijvoorbeeld de Ortofon’s,Denon’s, et cetera in de prijsklasse onder de 1000 euro’. Extreem duur hoeft het inderdaad allemaal niet te worden. Zo is er de T-300 trafo, die u al voor €650 in huis haalt. Een apparaat dat ‘Qua prijs-kwaliteit verhouding naar onze mening onverslaanbaar is. Via ons Try before you buy programma kunt u deze SUT thuis beoordelen en eventueel vergelijken
met de SUT’s van Denon, Ortofon, of andere merken’, zo laat Simply Audio weten.

Meer

Mocht u nog meer uit de welbekende kan willen halen qua kwaliteit, dan kan dat. Zo zijn er de T-500 en T-2000, maar daar betaalt u wel meer voor. Verder geldt dat Simply Audio de enige dealerin Nederland is van Phasemation. De trafo’s zijn uit voorraad leverbaar. De andere producten van het merk zijn op bestelling verkrijgbaar.

7 REACTIES

  • Heren, geen stress! ;o) Zoals in de eerste alinea te lezen valt, betreft het hier een MM- naar MC phono converter. AKA step-up versterker. Nog maar even voor de zekerheid: ‘De reden waarom wij dit merk voeren is vanwege hun excellente step-up Trafo’s (SUT). Om een betaalbaar upgrade-pad te bieden aan onze (vele) klanten met MM phonostages van o.a. Remton & Graham Slee heeft Simply Audio deze producten opgenomen. De aanschaf van een nieuwe kostbare MC phonostage is dan niet nodig. Bovendien zijn wij van mening dat een goede step-up trafo de manier is, om het vaak lage tot zeer lage MC signaal te versterken’. De rest van het artikel is op deze intro gebaseerd. En ja, een step-up versterker is nog altijd een versterker. Vandaar dat ie zo af en toe verderop als zodanig wordt omschreven. Om een wel heel dodelijk saaie tekst te voorkomen.

 1. wat een verwarrend bericht. “phono” krijg je van je leven lang niet passief “versterkt” al is het alleen maar om de enorme gain en de frequentie correctie (volgens RIAA) die nodig is.

  Het gaat hier zeer waarschijnlijk om MC step ups. Dat gaat uitstekend met een trafo, is een lineaire bewerking met een overzichtelijke spanningsgein. Het sluit ook goed aan op het MC element gezien dat een lage impedantie heeft.

  • Volgens mij bedoelde Dimitri in zijn persbericht een phono voor-voor versterker. Dat kan zowel een SUT of een Head-Amp zijn voor het aansluiten op een phono mm-versterker of phono ingang van geintergreerde- of voorversterker. Dat het speciaal voor gebruik van een MC element is blijkt wel uit de rest van het verhaal. Misschien is Guido op het verkeerde been gezet door het begrip phono-voorsterker en heeft die, verblind door zijn ergernis, de rest van de tekst niet goed gelezen,

   • Het overgrote deel van de phono-voorversterkers is actief en maakt gebruik elektronische onderdelen. Het kan ook passief, middels een trafo. Phasemation heeft dat soort apparaten in het assortiment.

    enthousiast over de passieve phono-voorversterkers gebaseerd op een trafo

    Als je dit soort zinnetjes schrijf terwijl niet over een voorversterker gaat maar over een step-up tafo dan is “verwarrend” een eufemisme.

   • beste Robert,

    Ik lees in dit bericht “Het overgrote deel van de phono-voorversterkers is actief en maakt gebruik elektronische onderdelen. Het kan ook passief, middels een trafo. Phasemation heeft dat soort apparaten in het assortiment.”

    Als niet technicus is dat maar voor 1 uitleg vatbaar en is er geen sprake van een verkeerd been. Als technicus begrijp ik als geen ander dat het hier om een MC step up trafo gaat, en dat dat iets anders is als een phono voorversterker.

    En natuurlijk zie ik dat het later toegelicht wordt, dat is namelijk deel van de verwarring…..