12.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Supra LoRad SPC, weg met EM-straling

Supra LoRad SPC, weg met EM-straling

9
Supra LoRad SPC, weg met EM-straling

Supra heeft afgelopen jaren gewerkt aan een speciale editie van de bekende LoRad kabel. Waarbij LoRad staat voor Low-Radiation. Het moet storingen in gevoelige hifi-componenten voorkomen.

Een van de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe Supra LoRad SPC-kabel is dat deze geen elektromagnetische straling afstraalt en dus geen storing in gevoelige (hifi) veroorzaakt. ‘Een van de redenen waarom deze kabel zo lekker klinkt’, zo laat importeur Viertron weten. Om de eigenschappen voor hifi nog verder te optimaliseren is in deze speciale versie in plaats van tin nu zilver gebruikt om de koperdraden tegen oxidatie te beschermen. ‘De speciale elektrische eigenschappen van zilver zijn dusdanig dat deze ook een positieve werking hebben op de stroomtoevoer en dus op de kwaliteit van de muziek reproductie’, zo laat de importeur verder weten. Voor een ieder die zo min mogelijk storingen veroorzaakt door voedingskabels in zijn of haar systeem wil introduceren dus,.

Prijs

Deze nieuwe LoRad versie is in iedere lengte verkrijgbaar in 10 en 16 Ampère-uitvoering met rechte en 90 graden stekkers voor in het stopcontact. Prijsindicatie: 1 meter €159 inclusief BTW. Meer informatie is te vinden op de website van Viertron en natuurlijk ook op die van de fabrikant zelf.

9 REACTIES

 1. Het beperkte afstralen werd al bereikt met een voorziening waarbij de aarddraad contact maakte met een mantelfolie. Dat is gebleven en heeft dus niets te maken met de oxidatiebescherming van de fibers in de aders. Eerder werd tin gebruikt volgens mij vanwege 2 redenen: 1 het is kosteneffectief (er moet altijd een afweging gemaatk worden tussen prijs en meerwaarde, hoe audiofiel je ook bent) en 2 het gaf een isolatie tussen de fibers wat jumping (electronen die van de ene fiber naar de andere gaan bij contact tussen die fibers) tegen zou moeten gaan doordat tin slechter geleid. Bij dat laatste heb ik me altijd afgevraagd hoe het dan zit met de toename van de weerstand bij de overgang van de fiber naar de stekker: het leek wet van behoud van ellende. Die laatste is nu dus minder terwijl het verschijnsel “jumpen” door sommige sowieso al werd betwijfeld.

 2. op atomaire schaal denken is niet mijn specialiteit maar zou het kunnen dat -hoe beter de geleiding- hoe minder afstraling? In feite is afstraling energieverlies en energieverlies komt door onregelmatigheden dus onregelmatigheden=afstraling=energieverlies? Ik lul maar wat maar nou weet je gelijk waarom mijn natuurkundeleraar een beetje zenuwachtig van me werd.

  • Hallo Nick,
   Zelf heb ik wel eens interlinks van een puur zilver gemaakt. en dat klinkt naar mijn ervaring ook wel helderder, scherper.
   Maar dat komt denk ik meer, doordat de andere materialen, stekkers, en geleiders, apparaat lay-out van koper of messing zijn.
   Dat heeft dus m.i. niets te maken met eigenschappen van zilver alleen, maar veel meer met de combinatie van en de daardoor ontstane onderlinge verschillen.
   Ik ga deze week ook weer experimenten met een verzilverde, koperen luidsprekerkabel. Eens kijken wat dat brengt.
   Maar ik ben er in principe geen grote voorstander van.
   Dat meer heldere, scherpere geluid kan ook tegen je gaan werken.
   Veel mensen ervaren te weinig, of te weinig aanwezig hoog in het geluidsbeeld. Dan lijkt dit een oplossing, maar ik twijfel daar aan.
   Het geluid in mijn opstelling klinkt nu, vind ik, er goed. Ik ga deze week eens kijken wat deze combinatie gaat brengen.

   • Ik denk dat het altijd wel met de combinatie van materialen te maken heeft inderdaad. Bij mij heb ik het zilver weer terug gebracht naar koper daar de helderheid mijn Naim/Neat set geen goed deed in mijn oren maar waarschijnlijk ook een kwestie van smaak. Experimenteren is altijd leuk en de uitkomsten zijn soms erg verrassend. Niet altijd beter maar wel anders. Veel plezier met je experiment.

 3. Hallo Guido,
  Helemaal mee eens. Ik snap ook wel dat je niet alles wat een producent beweert hoeft te weerleggen, maar met zilver in de geleider EM straling tegengaan??? We hoeven ons toch niet echt alles op de mouw te laten spelden.
  Een paar weken geleden ook zo’n kabel product. Tich vragen gesteld en opmerkingen geplaatst, niets meer vernomen.
  Erg jammer . . . . .

  • Het is nieuws, Guido… geen review ;-). Bij reviews duiken we – omdat we ook veel meer tijd hebben – dieper in de stof. Nu vermelden we van wie de quote is. Wij claimen in nieuwsartikelen nooit dat iets daadwerkelijk zo is… Vandaar “volgens de importeur” en “volgens Supra”.