11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi 432 EVO in München op de Hifi Deluxe show

432 EVO in München op de Hifi Deluxe show

0
432 EVO in München op de Hifi Deluxe show

Als u toch in München bent voor de welbekende High End volgend weekend, dan kunt u ook nog een (gratis) ‘satellietbeurs’ meepakken. Alwaar u bijvoorbeeld de 432 EVO kunt bekijken en beluisteren.

Samen met de High End in München is er in het Marriott hotel in dezelfde stad een andere expo in de vorm van de Hifi Deluxe Show. Let echter wel op: de High End loopt van 10-13 mei en de Hifi Deluxe Show van 10-12 mei. De toegang tot de expo in het Marriott is overigens gratis. Tussen beide shows is er een gratis busdienst en je kan de show bezoeken tussen 12u en 20u. In ieder geval treft u in het Marriott – in kamer 538 – de 432 EVO aan. Vorig jaar introduceerde 432 EVO de nieuwe 432 EVO MASTER muziekserver. ‘De MASTER is ons cost-is-not-object model: kosten noch moeite werden gespaard om u het allerbeste aan te bieden. De Aries Cerat set aangestuurd door de 432 EVO MASTER viel dan ook in de prijzen: bij Hifi Pig stond dit systeem in de top 5 van de show, en bij AVShowrooms won de set “best of show”’, aldus de fabrikant.

432 Hz

432 EVO heeft natuurlijk niet stilgezeten en heeft dit jaar samen met John Watkinson haar eigen ruimte in kamer 538 van het luxe Marriott hotel in München op de Hifi Deluxe show.  Ofwel volgens de fabrikant: ‘Nagenieten na de drukte van het MOC? Kom naar kamer 538 en kom tot rust met de ontspannende klank van het 432 Hz effect’. Om te vervolgen: ‘432 EVO heeft de intentie om het onderste uit de kan te halen van wat mogelijk is met computer audio. En dit in combinatie met het 432 Hz effect wat althans het onderzoek van Maria Renold bij meer dan 90% van de luisteraars zorgt voor een grotere muziekbeleving en emotie. De 432 EVO kan uiteraard ook bitperfect spelen, of in upsample-only mode zonder 432 Hz omzetting. Ook alternatieve stemmingen zoals 430.5 Hz en 444 Hz worden ondersteund’.

Verbeterde voeding

Overigens is de 432 EVO MASTER volgens de makers niet meer te herkennen ten opzichte van het prototype uit 2017. Zo is er flink aan de voeding gesleuteld. Sleutelwoorden voor dit onderdeel zijn onder meer custom double side gold plated PCB’s, betere shunt regelaars, hogere buffercapaciteit, beter afgeschermde trafo’s, betere interne en externe bekabeling. Ook de bijgeleverde DC kabels tussen voeding en server (drie stuks) zijn nu van een veel hoger afwerkingsniveau. De voeding kan naast of onder de server geplaatst worden.

Software

Maar ook aan de software werd gesleuteld, vertelt de fabrikant: ‘zo bieden we met SQi (sound quality improved) maar liefst 10 custom filters aan, waaronder time domain mode en de voor ons nog veel betere Archimago intermediate phase filters met twee eigen varianten, die alles veel natuurlijker doet klinken. SQi is een gratis software update voor elke 432 EVO klant, en Audiovideo2day vond Sqi een grote meerwaarde: “De verbetering over de gehele lijn die we met deze filters bereiken is werkelijk dramatisch goed. We houden niet echt van dergelijke terminologie, maar in dit geval is het absoluut niet ongepast”’.

Roon

Het nieuwste Roon compatible moederbord dat 432 EVO in de MASTER gebruikt, heeft een betere klokbron. Dat zorgt voor meer verfijning en nog meer resolutie, en er worden nu ook realtime kernels ingezet voor een betere timing-precisie. Verder wordt bij de MASTER-demo voor München 2018 een specifiek Russisch mineraal ingezet van 2 miljard jaar oud. In de woorden van de fabrikant ‘tuned dit de interne bekabeling door electrosmog te verminderen. Dit materiaal zorgt voor nog meer fijne nuances, met een zeer analoge klank’.

Zelf luisteren maar

Al dit moois is te bewonderen in kamer 538 van de Hifi Deluxe show in München op de actieve luidsprekers van John Watkinson die op de X-FI en New Music Show al in de prijzen vielen. The ear vond ze “star of the show”, en het Franse Voir & Emouvoir vond de set “de schok van het salon”. Voor de volledigheid nog even het adres van het Marriott Hotel München: Berliner Straße 93. Na de show kan je in de Benelux terecht bij Klinkt Beter in Wetteren, en Ultisone in Herent, voor een demo van de allernieuwste 432 EVO MASTER.