Dan D’Agostino presenteert de Relentless

0
De Relentless van Dan D'Agostino

De nieuwe Dan D’Agostino Relentless is een mono eindversterker met een bijzonder uiterlijk. En een al even uitzonderlijk vermogen van 6000 Watt. Voor een ieder die eens een echt concert binnenshuis wil meemaken.

Of de buren heel blij worden van een 6 Kilowatt versterker laten we wijselijk in het midden. Feit is dat de nieuwe Dan D’Agostino Relentless dit vermogen – in een speaker van 2 Ohm – kan leveren. Het betreft een volledig op halfgeleiders gebaseerd monoblok, al zou je bij het uiterlijk eerst denken aan iets met buizen in het inwendige verstopt. Ook het gewicht van maar liefst 220 kilo doet iets anders vermoeden. De ontwerper heeft extra aandacht besteed aan de weergavekwaliteit op zowel hoge als lage vermogens. In beide gevallen moet dat dik in orde zijn. U hoeft de Relentless dus zeker niet altijd op vol vermogen te draaien. Lijkt ons ook niet heel verstandig: een gehoorbeschadiging ligt op de loer natuurlijk.

Reserve

Blijft over de vraag of 6000 Watt voor één kanaal nodig is. Zeker voor thuisgebruik is een beetje reserve achter de hand weliswaar aardig, maar dit is wel heel erg veel natuurlijk. Iets voor de echte liefhebbers dus. Ook gezien de prijs van het kleinood: €250.000. En voor stereogeluid hebt u er natuurlijk nog eentje nodig. Om het maar helemaal niet te hebben over surroundgeluid. Maar een mooi stukje techniek is het zeker! Vanaf november dit jaar leverbaar; vanaf juli kunt u voorintekenen.