11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi David Wilson van Wilson Audio overleden

David Wilson van Wilson Audio overleden

0
David Wilson van Wilson Audio overleden

Triest nieuws: de oprichter van Wilson Audio is op 73-jarige leeftijd overleden. David Wilson verloor een langdurige strijd tegen kanker. Hij laat zijn vrouw en vier kinderen achter.

Kanker. Het blijft een rotziekte die mensen vaak veel te vroeg uit het leven wegrukt. Zo ook David Wilson. Geboren in 1944 studeerde hij zoölogie en scheikunde, voor beide takken van sport behaalde hij zijn Bachelor. Tijdens zijn studie ontmoette hij ook zijn vrouw Sheryl Lee Jamison, met wie hij tot de dood hen scheidde – meer dan 50 jaar- samen zo blijven.  Ze kregen vier kinderen. De liefde voor muziek zat er al jong in bij Wilson. Hoewel zijn ster snel rees in de wereld van moleculaire biologie overwon de liefde voor geluid uiteindelijk toch. Samen met zijn vrouw richtte hij in 1974 Wilson Audio op.

Akoestische muziek

Los van het feit dat Wilson en zijn team hun ziel en zaligheid in het ontwerpen en fabriceren van luidsprekers legden, had David ook nog een andere passie. Het opnemen van akoestische muziek leidde tot de oprichting – samen met zijn vrouw – van Wilson Audiophile Definitive Recordings in 1977. Verder schreef en reviewde Wilson veel voor bekende en gerespecteerde audiomagazines. Ondanks zijn verworven status bleef hij altijd bescheiden. Nooit sprak hij over zichzelf, maar altijd over zijn team. Door een vervelende ziekte overleed hij veel te vroeg.