14.2 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Faillissement Gibson: wat met Philips Audio?

Faillissement Gibson: wat met Philips Audio?

0
Faillissement Gibson: wat met Philips Audio?

Na het faillissement van Gibson blijft er eigenlijk nog maar een vraag over: wat gaat er gebeuren met Philips Audio? Dit laatste onderdeel is een paar jaar geleden namelijk gekocht door de fabrikant van onder meer muziekinstrumenten.

Het leek zo’n mooi idee voor Gibson: het productportfolio uitbreiden met (consumenten)audio. En in 2014 had Philips de tak Audio in de etalage staan. Gibson sloeg toe en kocht het voor 135 miljoen dollar. Daarmee mocht het voorlopig nog het merk Philips nog blijven voeren. Omdat Gibson van huis uit sowieso in de audiobranche werkzaam was leek dit een mooie oplossing voor beide partijen. Toch bleek de aankoop Gibson niet de beloofde gouden eieren op te leveren. En inmiddels heeft de fabrikant het faillissement aangevraagd. Een doorstart is mogelijk, maar het bedrijf heeft al aangegeven zich dan alleen nog op instrumenten te willen richten. Terug naar de basis dus, iets wat je wel vaker ziet in dit soort gevallen.

En nu?

Nu is Gibson een sterke merknaam, dus zij zullen er wel bovenop komen. Wat er met Philips Audio gaat gebeuren is twijfelachtiger, zo valt in dit artikel te lezen. Eveneens twijfelachtig is wat er met de 90 werknemers in het Eindhovense Strijp S-kantoor gaat gebeuren. Mogelijk slaat een Chinese investeerder toe, dat zou geen wereldnieuws zijn eigenlijk. Of het licht gaat gewoon uit. Dat zou erg jammer zijn gezien de lange en roemruchte historie van het merk.