11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio HomePod van Apple verkoopt beneden verwachting

HomePod van Apple verkoopt beneden verwachting

1
HomePod van Apple verkoopt beneden verwachting

Hoewel ie met veel gejubel werd aangekondigd, lijkt de Apple HomePod minder goed te verkopen dan gedacht. In aantallen dient u dat overigens zeer relatief te zien, Apple zal er zeker niet armer van worden.

Toen de HomePod door Apple werd uitgebracht, kreeg deze direct te maken met stevige meer gevestigde concurrenten als Google’s Home en de Alexa van Amazon. Daarbij viel ook het flink hogere prijskaartje direct op. Ook niet bevorderlijk voor een glanzende start was dat de HomePod te maken kreeg met uitstel en pas na de feestdagen werd uitgebracht. Of Apple’s slimme speaker daarmee een mislukking genoemd mag worden wagen we te betwijfelen. Ten eerste is vrijwel iedereen het eens over de uitstekende geluidskwaliteit die de speaker produceert. Toch wel een belangrijk gegeven voor iets als een luidspreker.

Tegenvallend, maar dan relatief

Verder vallen de ‘tegenvallende’ verkoopcijfers ook wel weer mee. In het artikel van Bloomberg lezen we dat Apple dit jaar mogelijk ‘slechts’ 7 miljoen HomePod’s verkoopt en volgend jaar ‘maar’ zo’n 11 miljoen. Niet iets om je heel diep voor te schamen lijkt ons. In vergelijking met de concurrentie vallen de cijfertjes wel tegen. Naar verwachting gaat er dit jaar zo’n 29 miljoen Echo’s over de toonbank; volgend jaar zelfs 39 miljoen. U kunt zich echter afvragen of Apple daarom maalt. Zij zien de HomePod in eerste instantie als een luidspreker voor het produceren van kwalitatief goed geluid en pas daarna als assistent. En dan ligt de hogere prijs alweer een heel stuk meer in lijn met de betere draadloze speakers. Afwachten dus.

1 REACTIE

  1. Voor €700,- heb je een stereo installatie die voor deze prijs eigenlijk onmogelijk is. Ik vindt het geen slimme speaker, want de zoekmachine van Apple kan zich niet meten met Google. Een enkele homepod is niet voldoende om de kwaliteit van de geluidsweergave op te merken. Dus samen met ‘n abonnement (€9,99) op Apple music die echt veel beter klinkt dan Spotify, waar de “Volume Normalize” de premium functie absoluut niet werkt en het laag van 60Hertz en lager is +12dB. Als je de Maganapan e. d. nog niet kan betalen, maar wil wel top geluid, raad ik aan deze homepods aan te schaffen daar krijg je geen spijt van.