12.4 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Personal Audio iFi presenteert xDSD DAC-hoofdtelefoonversterker

iFi presenteert xDSD DAC-hoofdtelefoonversterker

0
iFi presenteert xDSD DAC-hoofdtelefoonversterker

Ook onderweg in combinatie met bijvoorbeeld een smartphone of laptop is goed geluid wel zo prettig. Realiseer dat met bijvoorbeeld deze gloednieuwe xDSD DAC annex hoofdtelefoonversterker van iFi.

De nieuwe xDSD van IFI is behalve een portable DAC ook een hoofdtelefoonversterker. U koppelt het kleinood eenvoudig aan bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop, pc of vrijwel elk ander apparaat dat (digitaal) geluid produceert. Als verbindingsmethode kiest u uit een kabel of Bluetooth. In het laatste geval staat als bijna vanzelfsprekend ook aptX paraat. Inwendig wordt gebruik gemaakt van een ‘customized’ ‘True Native’ DAC-chip van Burr-Brown. Deze kan PCM afspelen in een kwaliteit tot en met 768 kHz / 32 bit. Daarnaast worden ook DXD en DSD ondersteund tot en met 22,57 MHz (DSD 512). MQA levert eveneens geen probelen op. Verder zijn ook wat technieken als bijvoorbeeld een Global Master Timing femto precisie-klok geïmplementeerd. Een slimme buffer moet jitter voorkomen.

Batterij

Een ingebouwde accu maakt ook echt mobiel gebruik mogelijk. Slim batterijbeheer zorgt dat de levensduur van de accu geoptimaliseerd wordt. Zo schakelt de xDSD automatisch tussen portable en desktop-modus. In volgeladen toestand levert de batterij zo’n 10 uur aan speeltijd op. Qua ingangen kunt u kiezen uit asynchroon USB, coax en s/PDIF. Draadloos koppelt u het apparaat zoals gezegd via Bluetooth, dat naast aptX ook AAC ondersteunt. Tot slot kunt u de uitgang schakelen tussen de modi hoofdtelefoon en line-out. In het laatste geval wordt de volumeregeling omzeild en verschijnt er een lijnsignaal op de uitgang.