10.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Home Cinema - Custom Install JBL en Google presenteren de Link Bar

JBL en Google presenteren de Link Bar

0
JBL en Google presenteren de Link Bar

Google en JBL hebben een bijzondere soundbar onthuld. Niet alleen kan deze overweg met Google Assistant, maar ook maakt het van elke ‘domme’ televisie een smart tv.

Hebt u een televisie staan zonder ‘smart’ mogelijkheden? Ofwel een toestel waar apps op zijn te installeren voor extra functionaliteit? Of is uw smart tv hopeloos verouderd en wordt het achterliggende softwareplatform niet meer bijgehouden? Dan biedt de nieuwe middels een tweet aangekondigde JBL Link – ontstaan uit een samenwerking tussen Google en de audiofabrikant – uitkomst. Ten eerste is het natuurlijk ‘gewoon’ een soundbar die het standaard tv-geluid flink op moet peppen. Daarnaast is voorzien in koppeling met Google Assistant, de slimme spraakgestuurde assistent. U kunt de Link dus allerlei vragen stellen en opdrachten geven. Tot slot – en dat is bijzonder – is voorzien in een ingebouwde computer met daarop de meest recente versie van Android TV draaiende.

Android

Het grote voordeel van Android (TV) is vanzelfsprekend dat er een enorme hoeveelheid aan software voor beschikbaar is. U kunt bovendien al eerder op de tablet of smartphone aangeschafte apps hergebruiken. Verder zit u niet meer vast aan een door de tv-fabrikant ontwikkelde en mogelijk niet goed bijgehouden smart-omgeving. Android is wat dat betreft veel universeler. Zo maakt u van elke televisie voorzien van een HDMI-ingang een slim exemplaar. Gewapend met de juiste apps streamt u dan alles wat u wilt, speelt u games, browset u het web of checkt u mail. Om maar wat voorbeelden te noemen. De Link beschikt over drie 4K/HDR HDMI-ingangen en een ARC HDMI uitgang. Een optische en 3 mm ingang, ethernet, en wifi maken het compleet. Ook is er een subwoofer pairingknop, voor een nog aan te kondigen JBL sub. De lancering vindt later dit jaar plaats, op de IFA in Berlijn.