12 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Kit Hit brengt bijzondere rondstralende tweeter uit

Kit Hit brengt bijzondere rondstralende tweeter uit

0
Kit Hit brengt bijzondere rondstralende tweeter uit

Het Japanse Kit Hit levert een bijzondere rondstralende tweeter op. Hij ziet er wat uit als de welbekende vliegenvanger- en zapper, maar hier komt toch echt geluid uit.

Het is even heel erg speculeren wat de ST-2 Super tweeter van Kit Hit precies allemaal kan. Japans is immers niet onze sterkste taal. Desondanks gaat het hier om een rondstralende tweeter met een cilindervormige ‘conus’. Er zit een instelbaar high-pass filter in. Hierbij kunt u kiezen uit de standen 16, 18 en 20 kHz. Er is gebruik gemaakt van een ‘nieuw ontwikkelde polymeerfilm’. Mogelijk wordt het wat moeilijk om een perfect passende speaker te vinden, want de gevoeligheid van de ST-2 bedraagt een relatief kleine 86dB.

En verder?

Verder kunnen we er weinig zinnigs over melden. Behalve dan dat het in ieder geval een apart concept is dat er al even apart uitziet. Het idee van een rondstralende tweeter is natuurlijk zo gek nog niet, juist hogere tonen zijn erg richtingsgevoelig. Wat het apparaat kost of moet gaan kosten is onduidelijk. Ook op de pagina van de internationale distributeur (exporteur) is op moment van schrijven eigenlijk alleen nog maar een plaatje te vinden. Maar gelukkig wel met de belofte dat meer informatie volgt.