10.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Metaxas & Sins presenteert de GQT taperecorder

Metaxas & Sins presenteert de GQT taperecorder

0
Metaxas & Sins presenteert de GQT taperecorder

Metaxas & Sins is een bedrijf dat wel heel bijzonder en bijzonder mooi vormgegeven audioproducten op de markt brengt. De GQT taperecorder is – wat ons betreft – een wonderschoon stukje vernuft.

We hadden al de revival van vinyl. Inmiddels lijkt de aloude cassette eveneens gereanimeerd. Niet verwonderlijk dus dat ook de bandrecorder (ofwel reel-to-reel recorder) zich (weer) in een warme belangstelling mag verheugen. Nu moet daarbij wel gezegd worden dat het geluid van een taperecorder verre uitstijgt boven dat van een cassettebandje. Ten eerste zijn – desgewenst – veel hogere bandsnelheden instelbaar, wat zorgt voor een breed frequentiebereik dat flink doorloopt in het hoog. Niet voor niets was de bandrecorder dan ook het standaardgereedschap voor radio- en opnamestudio’s tot de komst van digitale recorders. Er zwerven dan ook ongetwijfeld nog heel wat banden met al dan niet bijzondere opnamen rond. Ook bij thuisgebruikers, want voor de komst van de audiocassette stonden spoelenrecorders eveneens in de huiskamer.

Stellavox

Metaxas & Sins – bekend van de fantastisch vormgegeven apparatuur die zij maken – heeft de bandrecorder ook herontdekt. En inmiddels staat een gloednieuwe recorder in de vorm van de GQT op springen. Het betreft een volledig analoog en mechanisch apparaat zonder verdere computersturing. De GQT is gebaseerd op de roemruchte Zwitserse Stellavox. GQT staat dan ook voor Georges Quellet Tribute, waarbij Quellet de oprichter van Stellavox is. Het nieuwe product uit de stallen van Metaxas & Sins wordt tijdens High End in München die morgen van start gaat aan de wereld getoond. Als u daar in de buurt bent: zonder meer een kijkje nemen! Overigens schreven we al eerder over de taperecorder-in-wording. Zoals u ziet, is het eindontwerp uiteindelijk nog op heel wat punten gewijzigd!