11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Nieuwe Duitse eigenaar voor Thorens

Nieuwe Duitse eigenaar voor Thorens

1
Nieuwe Duitse eigenaar voor Thorens

Het welbekende Thorens is weer in Duitse handen, eigenaar is vanaf begin deze maand Gunter Kuerten. En daarmee lijkt het bedrijf een zonnige toekomst tegemoet te gaan.

De revival van analoog is voor een fabrikant van platenspelers natuurlijk een geweldig cadeau. Deze apparaten zijn – zo lijkt het – niet aan te slepen anno 2018. En ach, laat Thorens nou net dat soort apparatuur fabriceren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bedrijf met als nieuwe eigenaar Gunter Kuerten verhuisd is naar het Duitse Bergisch Gladbach. Dat staat namelijk ook wel bekend als ‘Analog Valley’. Overigens is Thorens de oudste merknaam op het vlak van ‘entertainment electronics’, het werd al in 1883 opgericht in het Zwitserse Sainte-Croix. Door Hermann Thorens, om precies te zijn.

Van Zwitserland naar Duitsland en weer terug

In de jaren zestig van de vorige eeuw verhuisde de fabrikant naar het Duitse Lahr. Toen Heinz Rohrer CEO werd, keerde het tijdelijk weer terug nar Zwitserland. En nu is het dus weer te vinden in Duitsland. De nieuwe eigenaar Kuerten is een zeer ervaren en succesvolle insider. Hij was eerder CEO bij ELAC en Denon, daarnaast bekleedde hij leidende posities bij LG, Loewe, Sharp en Sony. ‘Ik ben toegewijd aan de traditie van Thorens en zie als mijn taak de erfenis van het merk levend te houden, maar ook het verder ontwikkelen van dit ‘analoge juweel”, aldus Kuerten.

 

1 REACTIE