20.6 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Shure kondigt aan te stoppen met phono cartridges

Shure kondigt aan te stoppen met phono cartridges

0
Shure kondigt aan te stoppen met phono cartridges

Opvallend nieuws: Shure stopt met het fabriceren van cartridges voor platenspelers. En dat na 81 jaar maken van deze onderdelen.

Eigenlijk klinkt het erg onlogisch: middel in de vinylrage stoppen met het fabriceren van phono-cartridges. Toch is het precies dat wat Shure heeft aangekondigd. Het betreft overigens echt alleen de cartridges, de andere producten van de fabrikant – microfoons en hoofdtelefoons – blijven gewoon doorlopen. Het probleem zit hem in de kwaliteit van de cartridges, die kon de fabrikant niet meer garanderen. We lezen hier op CNET dat dit heeft te maken met toeleveranciers die de vraag naar hoogwaardige onderdelen niet meer bij konden benen. Met als gevolg – blijkbaar – (het risico op) inferieure cartridges tot gevolg. Een reden voor Shure om te stoppen met de fabricage van de cartridges.

Voorraad reikt tot in de zomer

Er is nog een bescheiden voorraad, deze reikt tot – zoals het er nu naar uitziet – tot in de zomer van dit jaar. Wilt u dus nog een Shure cartridge scoren, dan is het zaak heel snel te handelen. Hoe dan ook: voor een deel van de vinylliefhebbers zal het ongetwijfeld triest nieuws zijn. Het merk is zeer bekend in de vinylwereld. Al in 1937 rolde het eerste cartridge uit de fabriek. Maar nu is het echt over.