19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi AudioQuest presenteert Rocket 11 en Rocket 12

AudioQuest presenteert Rocket 11 en Rocket 12

0
AudioQuest presenteert Rocket 11 en Rocket 12

De nieuwe Rocket 11 en Rocket 12 van AudioQuest zijn kabels die bi-wiring wel heel makkelijk maken. Ideaal dus voor als uw speaker deze techniek ondersteunt.

Bijna twintig jaar geleden bracht AudioQuest de eerste modellen Flat Rock-kabels uit. Ze werden gevolgd door nog vele generaties gebaseerd op deze illustere voorgangers. Uiteindelijk zijn ook nieuwe modelnamen door de fabrikant geïntroduceerd om onderscheid te maken tussen alle verschillende typen kabels. Uiteindelijk bleek er ook steeds meer vraag naar goedkopere exemplaren bedoeld voor single-BiWire. AudioQuest voldeed aan deze vraag in de vorm van de ‘Rockettes’, later simpelweg de Rocket-serie genoemd. Het topmodel werd de Rocket 88, vernoemd naar een welbekende Oldsmobile. Verder rees de vraag van dealers naar speakerkabels die geoptimaliseerd waren voor zowel full-range als BiWire. En dan liefst voor een lage prijs en bovendien eenvoudig op maat te maken in de winkel, door een systeembouwer of de consument zelf. Vanuit deze wens ontstonden de nieuwe Rocket 11 en Rocket 12.

Eenvoudig

Werken met de beide kabels is reuze simpel. Wilt u ze als traditionele full range-kabel gebruiken, dan koppelt u aan beide einden de – gestripte… – rode en zwarte kabels. Vervolgens de inmiddels dubbele zwarte en rode kabel-einden in respectievelijk de versterker- en speakerklemmen prikken en klaar. Of – nog mooier – zet op de uiteinden van de kabels een AuadioQues SureGrip 100- of 300-Serie banaan- of spade-stekker. Wilt u de kabel in BiWire-configuratie gebruiken, dan is dat al net zo simpel. Aan de versterkerkant draait u de gestripte rode kabels in elkaar en ook de zwarte. Prik deze – al dan niet voorzien van een van de genoemde stekkers – in de versterker. De andere kant van de kabel sluit u aan op de speaker. Een rode ader op de positieve treble-ingang van de speaker en de andere rode op de positieve bas-ingang. De zwarte koppelt u aan achtereenvolgens de negatieve treble- en bas-aansluitingen. De kabels zijn van de rol af te koop en dus perfect op maat leverbaar.

Voordelen

Groot voordeel van BiWiring is volgens AudioQuest dat u direct toegang hebt tot volledig gescheiden filters voor hoog en laag in de speaker. Het betekent dat de magnetische velden die door de lage tonen-bekabeling wordt opgewekt niet in staat zal zijn het hoge tonen-deel te moduleren. Dat leidt tot een veel minder verstoorde hoogweergave.