20.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Streaming Audio Google Home verslaat Amazon Echo

Google Home verslaat Amazon Echo

0
Google Home verslaat Amazon Echo

Gedurende de eerste drie maanden van dit jaar verkocht Google Home beter dan Amazon Echo. De slimme speakers zijn sowieso aan een grote doorbraak bezig.

Dat Google aan de winnende hand is op het vlak van slimme speakers is misschien nog niet eens zo heel verwonderlijk. Wat wel interessant is, is dat het Chinese Alibaba inmiddels de derde plek bezet in deze zeer lucratieve markt. Google verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar 3,2 miljoen Home’s, terwijl Amazon’s Echo’s 2,5 miljoen keer over de toonbank gingen. Alibaba’s verkocht 1,1 miljoen Tmall Genie speakers. En dat is best knap voor een tamelijk regiogebonden apparaat. Wat dat laatste betreft doen Google en Amazon het beter: hun product is in meer en meer talen verkrijgbaar. Helaas nog altijd niet in Nederland, en daar komt  wat betreft de Home voorlopig geen verandering in zo lezen we hier. Ook de Echo’s zijn dan weliswaar verkrijgbaar in onze contreien, ze verstaan geen woord Nederlands.

Echt Nederlands alternatief

U kunt al de gemeten gegevens rustig teruglezen op deze pagina van marktonderzoeker Canalis. Hoe lang Nederland het nog zonder slimme luidsprekers van de marktleiders moet volhouden is overigens onduidelijk. En ach, hebben we die dingen hier eigenlijk nog nodig? Inmiddels springt een start-up als deze in het gat. Met een mooi en wel werkend product van vaderlandse bodem in de vorm van de Homey. Altijd prettig, al was het maar omdat dit ding zich ongetwijfeld aan de alhier geldende strenge privacy-regelgeving moet houden natuurlijk.