22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Master Stealth Three – de legende herboren

Master Stealth Three – de legende herboren

1
Master Stealth Three – de legende herboren

Het heeft zo’n 18 jaar geduurd, maar nu is er een opvolger van de Master Three speaker in de vorm van de Master Stealth Three. Een oer-Nederlands product trouwens.

18 jaar geleden zag op de toenmalige VAD show in Veldhoven, de Master Three weergever van het op dat moment nog jonge bedrijf Dynamic Solutions het levenslicht. Gepassioneerd ontwerper Rick Paap had in de ontwikkeljaren daarvoor al de befaamde vloerstaande Master One en Two modellen op de markt gezet en zat te denken aan een monitorluidspreker die veel van deze kwaliteiten in een aanzienlijk kleiner formaat zou kunnen leveren. Aldus geschiedde.

Compleet herzien ontwerp

‘Maar de tijd vliegt en hoewel Dynamic Solutions (gelukkig!) nooit het politieke beleid heeft gevoerd om iedere twee jaar met een sterk ‘verbeterd’ model op de markt te komen, begonnen de jaren nu toch echt aan dit 18 jaar oude en slechts onderhuids licht gemodificeerde ontwerp te knagen. Vooral de naar huidige maatstaven nogal plompe vormgeving, kon eigenlijk niet meer en dat was voor Rick het feitelijke startsignaal om het ontwerp compleet te herzien’, zo meldt Dynamic Solutions. Om te vervolgen: ‘Wederom ging er een lang ontwerp- en testtraject van start. Een proces waarbij kosten en moeite zijn gespaard met als einddoel een wederom grensverleggend ontwerp op de markt te brengen. Een model dat zijn voorganger niet alleen op letterlijk iedere technische en akoestische parameter ruimschoots overstijgt, maar nu ook nieuwe maatstaven zet qua visueel voorkomen’.

Form follows function

Als vanzelfsprekend is de fabrikant content met de nieuwgeborene: ‘Het uiteindelijke eindresultaat tart namelijk iedere verwachting en biedt de kritische luisteraar een schitterende moderne reïncarnatie van dit immer hooggewaardeerde ontwerp. Het eerste wat daarbij in het oog springt is het prachtige en vooral spannende lijnenspel wat een typische ‘form follows function’ filosofie volgt. Want zelden heeft een volwassen monitorweergever er beter en vooral spannender uitgezien dan deze nieuwe Master Stealth Three’.

Uiterlijk

Het lijnenspel met zijn vele wendingen, hoeken en facetten, heeft volgens de makers daarbij duidelijk de visuele eigenschappen van de anti radar detectievlakken van militaire Stealth objecten, terwijl de twee toegepaste luidsprekerunits een verdere evaluatie van de eerdere gebruikte types zijn. Omgezet in klare taal betekent dat opnieuw een 2-weg Acousted Vented configuratie waarbij een 28 mm softdome voor het hoog en een 17 cm bass/midden unit voorzien van een kevlar, voor het laag worden ingezet. Alleen zijn deze versies nu wel volledig naar de huidige wensen en eisen van deze tijd aangepast.

Vol, rijk en natuurlijk

Dynamic Solutions: ‘Behalve de zeer dikke baffle die op een perfect bepaald naar achteren hellende behuizing (voor een optimaal fase- en afstraalgedrag) is geplaatst, blijkt ook de bijbehorende standaard van een oogverblindende schoonheid te zijn. Net als bij de kast met zijn vele ‘stealth facetten’, zijn ook hier de materialen en het aantrekkelijke lijnenspel zo gekozen dat vervelende resonanties, kleuring en ongewenste reflecties geen kans krijgen. Hierdoor kan tenslotte niet alleen de zo bijzondere Master klanksignatuur met zijn volle, rijke en vooral natuurlijke klank zich ten volle ontplooien, maar zijn ook de weergevers zelf gehoormatig volkomen onzichtbaar als bron van het geluid geworden. Niet alleen uniek binnen deze prijsklasse, maar ook ruim daarboven!’.

Voor meer informatie kunt u zich richten tot:

Dynamic Solutions
Westkanaaldijk 18
3606 AL Maarssen
Tel +31-621593460

www.dynamic-solutions.nl
[email protected]

1 REACTIE