11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi McIntosh MCD600 AC SACD-speler

McIntosh MCD600 AC SACD-speler

4
McIntosh MCD600 AC SACD-speler

De nieuwe MCD600 AC van McIntosh beschikt over een volledig nieuw ontworpen digitaal hart. Inclusief een 8-kanaals PCM/DSD-DAC.

U kunt de McIntosh MCD600 AC als een echte stand-alone SACD-speler gebruiken. Dat wil zeggen: er is voorzien in een 8-knaals 32 bit PCM/DSD DAC, gebruikt in quad balanced mode. Daarbij is elk van beide audiokanalen verdeeld over vier DAC’s. Op de van spuitgietaluminium gemaakte tray plaatst u behalve SACD’s ook cd- of dvd-roms met muziekbestanden. Tegelijkertijd is ook gedacht aan een usb-aansluiting voor de welbekende USB geheugensticks. Als u zorgt dat daar muziek op staat, wordt deze netjes afgespeeld door de MCD600 AC. Wanneer u een SACD of reguliere CD afspeelt, wordt deze met dubbele snelheid uitgelezen en in een tijdelijk geheugen – zeg maar cache – bewaard. De gedachte hierachter is dat er – indien nodig – uitgebreide en nauwkeurige foutcorrectie gepleegd kan worden.

DSD en veel meer

De DAC speelt audiobestanden in een kwaliteit tot en met 32 bit / 384 kHz. Qua bestandsformaten kan het apparaat overweg met onder meer FLAC, DSD (tot en met DSD128), AAC, ALAC, MP3, WAV (tot en met 24 bit / 192 kHz) en WMA. Het van McIntosh bekende door een glasplaat afgedekt front maakt dat uw apparaat mooi blijft ogen, ook na jarenlang gebruik. Aan de achterkant treft u onder meer gebalanceerde en ongebalanceerde analoge uitgangen aan. Aan al dit moois hangt een prijskaartje van €8900; leverbaar vanaf eind deze maand.

4 REACTIES

  • En dan begrijpt men niet dat jongeren niet langer geînteresseerd zijn in hifi 🙂 Dit en de pre-internet politiek van major labels jaagt jongeren weg van de ‘muziekhobby’. Ook de show rond overname Tidal en MQA heeft meer kwaad dan goed gedaan.

   Zelfs mochten ze het zich nog kunnen veroorloven, kochten ze liever 10 smartphones ipv zo’n installatie. Gewoon uit principe omdat ze platenlabels als de duivel zien en hi-fi iets voor oude mannen 🙂 Een imagoprobleem dat ze maar niet willen oplossen. Op een dag zijn allemaal die oude mannen wel doof of dood, aan wie denken ze dan nog te verkopen 🙂

   • Hallo popdroid,
    Grotendeels met je eens. Echter: De wereld bestaat uit hoofdzakelijk oude mannen (vergrijzing), en die hebben hun hypotheek afbetaald. Een erg mooie doelgroep dus. M.a.w. de hoofdreden waarom deze uitgekauwde technieken het nog steeds goed (bij hun) doen. Laat het dus lekker aan je voorbijgaan, en gewoon genieten van echte, hedendaagse en technisch onverslaanbare streaming bronnen!!
    Plezier.