11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Octave Audio brengt Filter 3-P uit: weg met ruis

Octave Audio brengt Filter 3-P uit: weg met ruis

0
Octave Audio brengt Filter 3-P uit: weg met ruis

Het nieuwe Filter 3-P van het Duitse Octave Audio is een breedbandfilter dat effectief en zeer breedbandig ruis moet onderdrukken. Wat dan weer moet zorgen voor storingsvrij luisterplezier.

Of u het nu leuk vindt of niet: in de signaalweg van ingang tot en met uitgang richting speakers worden ruis en andere storingen geïntroduceerd. Als het goed is filtert de gebruikte apparatuur zelf de meeste rommel al weg, maar in de praktijk blijkt dat helaas niet altijd het geval. Een filter als dit nieuwe Filter 3-P van Octave Audio biedt dan mogelijk uitkomst. Het betreft een passief exemplaar, wat betekent dat u er dus geen voeding op aan hoef te sluiten. Dat scheelt weer een stopcontact én mogelijk een extra ruisbron. U plaatst het tussen bron en voorversterker. Er zijn twee varianten leverbaar: met symmetrische aansluitingen en met XLR. In tegenstelling tot veel klassieke filters werkt dit exemplaar volgens de fabrikant veel breedbandiger en worden ook de lage frequenties aangepakt. Het hart van het filter wordt gevormd door breedbandfilter met een bereik van 10 Hz tot 150 kHz. De dempingsfactor bij 1 kHz bedraagt tot -80 dB.

Aardingsschakelaar

Mocht u eens tegen een vervelende en brom veroorzakende aardlus aanlopen, dan biedt de ‘Ground Lift’-schakelaar op de Filter P-3 uitkomst. Hiermee ontkoppelt u in een handomdraai de aarding, waarna het met diepgebronsd zoemen gedaan moet zijn. Blijft over de prijs. Die is best pittig: €2400.