Technics presenteert SC-C50 draadloze luidspreker

0
De Technics OTTAVA S SC-50

De OTTAVA S SC-C50 is een gloednieuwe draadloze speaker van Technics. Hij werd wereldkundig gemaakt op de alweer voorbije High End München.

Ondanks z’n bescheiden afmetingen levert de Technics OTTAVE S S-C50 een breed geluidsbeeld. Daarvoor worden diverse akoestische technieken ingezet. Zo is voorzien in 4 JENO Engines en LAPC. JENO heeft alles te maken met de plaatsing en soort van drivers, waardoor er geluid in alle richtingen uitstraalt. LAPC staat voor Load Adaptive Phase Calibration. Hierbij worden continu frequentie amplitude en fase-karakteristieken gemeten van de aangesloten speakers. In dit geval dus de ingebouwde drivers. Vervolgens wordt via DSP de perfecte pulsreactie berekend en doorgevoerd. Gegevens betreffende de luidsprekerbelasting voor lage en hoge tonen zijn bewaard als vooraf ingestelde parameters. Na wat rekenwerk moet LAPC ook leiden tot een ideale frequentie- en fasekarakteristiek over het hele frequentiebereik.

Veel drivers

U treft in de boogvormige behuizing van de SC-C50 drie middentoners, drie tweeters en een sub aan. Zaken als Space Tune passen het geluid aan de luisterruimte aan. U kunt kiezen uit een van de drie beschikbare presets, of u kiest voor de Auto-functie. Hierbij wordt dankzij de ingebouwde microfoon de speaker perfect aan de luisterruimte aangepast. Diezelfde microfoon kan trouwens ook gebruikt worden om allerlei zaken via Google Assistant te regelen, mocht u daar behoefte aan hebben. Ook aan Google Chromecast-compatibiliteit is gedacht.

Veel aansluitingen

Los van Chromecast kunt u kiezen voor afspelen via USB, is er een optische digitale ingang en treft u analoge ingangen aan. Bluetooth, Spotify, Tidal en DLNA maken het geheel compleet. De SC-C50 ‘eet’ de formaten WAV, FLAC, DSD, AIFF, AAC, WMA en MP3.