11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Aardig klokje van McIntosh houdt u bij de tijd

Aardig klokje van McIntosh houdt u bij de tijd

4
Aardig klokje van McIntosh houdt u bij de tijd

Het design van McIntosh is altijd zeer herkenbaar, de ‘huisstijl’ met de blauw verlichte VU-meters springt er immers uit. En: nu ook als klok verkrijgbaar.

Eigenlijk waren we op zoek naar iets heel anders op de site van McIntosh, daarover zo dadelijk meer. Maar we kwamen iets alleraardigst tegen dat we u niet wilden onthouden. De fabrikant heeft namelijk ook een klok in het assortiment. En daarmee bedoelen we een apparaat dat ook echt de tijd aangeeft. En in dit geval op een bijzondere manier. De beide VU-meters geven namelijk achtereenvolgens de uren en minuten aan. Op die manier ontstaat dus een soort van analoge klok die niet zal misstaan in het huis van de ware McIntosh-zeloot. Leuk idee, maar wel voorzien van een prijskaartje dat het merk waardig is: $1800 dollar. Krijgt u dan wel een mooi stukje uniek design voor terug natuurlijk!

MC462 eindversterker

Blijft over dat andere waar we eigenlijk naar op zoek waren, en waar op de site van de fabrikant nog niets is te vinden op moment van schrijven. Namelijk een gloednieuwe quad balanced eindversterker in de vorm van de MC462. Het betreft de opvolger van de MC452. Net als z’n voorganger levert de nieuwgeborene een vermogen van 450 Watt per kanaal. Dankzij McIntosh Autoformer is dat (maximale) vermogen altijd hetzelfde, ongeacht of u nou 2, 4 of 8 Ohm speakers gebruikt. Er zijn tal van verbeteringen doorgevoerd in de MC462. Zo zijn de afvlakcondensatoren in de voeding met zo’n 50% vergroot. Dat leidt tot een toename van zo’n 66% betreffende reserve voor dynamiek (van 1,8 dB naar 3,0 dB om precies te zijn).

Ongebalanceerd en gebalanceerd

Het frontpaneel is voorzien van moderne LED-achtergrondverlichting. En voor de rest is het gewoon een echte McIntosh gebleven, inclusief technieken als Power Guard, Sentry Monitor, Quad Balanced ontwerp en Solid Cinch speaker-aansluitingen. U kunt kiezen uit gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen. Bi- of tri-amping behoort daarmee tot de mogelijkheden. Begin deze maand al moet de versterker leverbaar zijn; de adviesverkoopprijs bedraagt $9000.

4 REACTIES

  1. De klok van McIntosh is geen nieuws. Deze klok staat al jaren in het programma van McIntosh. Het is alleen niet erg bekend. Als liefhebber van dit merk zou ik best een dergelijke klok van McIntosh willen kopen. Maar er hangt wel een veel te hoog prijskaartje aan. Misschien wordt deze klok nog eens met een flinke korting aangeboden. Voor de McIntosh liefhebber wel een leuk hebbeding.