15.3 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Aqipa GmbH, Pioneer en Onkyo gaan samenwerken

Aqipa GmbH, Pioneer en Onkyo gaan samenwerken

0
Aqipa GmbH, Pioneer en Onkyo gaan samenwerken

Onkyo en Pioneer plus distributeur Aqipa GMbH hebben een zogeheten asset deal gesloten. Voor de Europese markt betreft dat een vergaande samenwerking.

Via Aqipa GmbH treden Pioneer, Onkyo, Integra, Teac en Esoteric voortaan samen op betreffende verkoop, marketing, after sales-service, klantenservice, financiën, onderdelen en distributie. De deal heeft een omzetvolume van circa 140 miljoen Euro en is gericht op alle Europese markten. Per 1 oktober  dit jaar worden alle net genoemde activiteiten overgedragen aan Aqipa. Uiteraard is de distributeur erg blij met de binnengehaalde grote vis: ‘Wij verheugen ons zeer dat Pioneer & Onkyo Europe plus verwante merken als Integra, Teac en Esoteric en al het Europese personeel onderdeel van de Aqipa-familie worden’, aldus directeur Christian Trapl.

Toekomst

Voor Onkyo en Pioneer is de overeenkomst vooral ideaal om de merken sterker in Europa neer te zetten, zo meldt de Europese directeur van de bedrijvencombi Susumu Shiotsuka. Het betekent volgens hem ook dat ‘zijn’ bedrijven zich in de toekomst meer op de kerntaken als ontwikkeling, productie en merkbeheer kunnen richten. Overigens, om de verwarring betreffende beide merken nog wat groter te maken: Pioneer & Onkyo Europe GmbH is een dochteronderneming van Onkyo en Pioneer Corporation. Beide bedrijven en hun onderliggende merken kennen elkaar van oudsher dus al heel goed.