10.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Ceratec Cerasonar 9062 fr echt onzichtbare speaker

Ceratec Cerasonar 9062 fr echt onzichtbare speaker

0
Ceratec Cerasonar 9062 fr echt onzichtbare speaker

Het Duitse Ceratec bouwt bijzondere echt onzichtbaar weg te werken speakers. De nieuwste telg is de Cerasonar 9062 fr.

Ook al kiest u voor een nog zo platte inbouwspeaker: hij blijft zichtbaar. Maar dat hoeft niet, als we kijken naar de speakers van Ceratec. Deze zijn gewoon achter een pleisterlaag of gipsplaat te verstoppen. Daardoor ziet u echt helemaal niets meer van deze geluidsbronnen. De nieuwe Cerasonar 9062 fr werkt volgens hetzelfde principe. U treft op de ultraplat uitgevoerde speaker een 8 inch woofer aan en twee zogeheten exciters. Dit zijn speciale ‘contactspeakers’ -transducers zo u wilt – die de geluidstrillingen overbrengen op het afdekkende materiaal. Het is dus noodzakelijk om zelf voor de afdekking te zorgen, dat kan zelfs de genoemde pleisterlaag zijn.

Weg met ontsierende elementen

Het maximaal vermogen waar de 9062 fr mee aangestuurd mag worden bedraagt 100 Watt. De impedantie bedraagt 4 Ohm, wat betekent dat ze met de meeste versterkers moeiteloos samen zullen werken. Het echt onzichtbare aspect van deze luidsprekers is natuurlijk erg aantrekkelijk. Zeker voor gebruik in ruimten waarvan u de architectuur niet wilt aantasten door luidsprekers. Het frequentiebereik van deze inbouwspeaker loopt van 35 Hz tot 18 kHz. Geen ultieme high-end luidspreker dus, maar dar is hij ook niet voor bedoeld.