18.1 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Electrocompaniet presenteert Sira L-1 subwoofer

Electrocompaniet presenteert Sira L-1 subwoofer

0
Electrocompaniet presenteert Sira L-1 subwoofer

Het Noorse Electrocompaniet presenteert de prettig compacte en actieve Sira L-1 subwoofer, onderdeel van de EC Living Serie.

De nieuwe Sira L-1 van Electrocompaniet is een actieve draadloze subwoofer. Aan boord bevindt zich namelijk een 200 Watt klasse D versterker. Het is overigens een lekker compacte box waar altijd wel ergens een plek voor te vinden is. En ondanks de bescheiden afmetingen belooft de fabrikant dat de box over de kracht van een groter exemplaar beschikt. In de L-1 treft u vier drivers aan. Twee daarvan zijn actieve 7 inch-exemplaren, de andere twee zijn passieve radiatoren. Een klasse D-versterker met een vermogen van 200 Watt stuurt het geheel aan. Het frequentiebereik van de L-1 loopt van 30 Hz tot 150 Hz. De resolutie van het draadloos overgedragen signaal bedraagt 24 bit / 96 kHz.

Living

Om gebruik te kunnen maken van de L-1 hebt u een Electrocompaniet Living-model met streamer nodig. Zoals bijvoorbeeld de Rena of Tana SL. Vervolgens configureert u de sub eenvoudig via de bij de Living-serie behorende app, beschikbaar voor iOS en Android. Blijft over de prijs: circa €1000. Op de Facebook-pagina van de Noren is te zien dat de productie in volle gang is. De website van de fabrikant zelf wordt overigens van een grote update voorzien; de oude pagina’s zijn vanaf daar nog wel bereikbaar.