Monitor Audio presenteert nieuwe binnen- en buitenspeakers

8
De Vecta V240 van Monitor Audio

Mocht u zoekende zijn naar luidsprekers die minder opvallend zijn, dan heeft Monitor Audio een nieuwe custom install ‘wegwerkspeakers’ voor binnen en buiten klaarstaan.

Monitor Audio heeft met de Vecta V240 luidspreker een watervaste ‘installatieluidspreker’ willen ontwikkelen, die zich kan meten met de gewone huiskamersystemen van het merk, zo laat de fabrikant weten. En met een weergavebereik van 70 Hz tot 25 kHz en een belastbaarheid van 100W is dat volgens hen prima gelukt. De V240 is een 2-wegluidspreker met een 90° rond gebogen voorpaneel en twee 100 mm C-CAM laag/middeneenheden plus een 25 mm C-CAM gouden hoogeenheid (AKA tweeter). De hoogeenheid met een hoorn zit tussen de laageenheden. Deze opstelling en de hoorn zorgen ervoor dat de afstraalhoek (90°) rond de wisselfrequentie (2,5 kHz) exact gelijk is aan die van de laageenheden: voor een optimale positionering en detaillering. Overigens is dat C-CAM (Ceramic Coated Aluminium Magnesium) oorspronkelijk ontwikkeld voor turbinebladen van straalmotoren. Het is dan ook een zeer licht en zeer stijf materiaal.

Makkelijke montage

‘De behuizing is van onverwoestbaar ABS, stof- en waterdicht (IP55) en overschilderbaar in elke gewenste kleur. De Vecta V240 kan dus zowel binnen als buiten worden gebruikt. De nieuw ontwikkelde V-Mount en V-Corner montagebeugels zorgen voor een supereenvoudige installatie. De beugel monteer je aan de muur, dan klem je de kabel in de beugel vast en daarna ‘klik’ je de luidspreker simpel vast op de speciale vergulde connector: éénhandsmontage dus!  De connector heeft bovendien een vertanding zodat, nadat de luidspreker nauwkeurig is gericht (draaibaar over ±25°), deze stand ook vastgehouden blijft’, aldus de fabrikant. De Monitor Audio Vecta V240 watervaste luidspreker is leverbaar in zwart en signaalwit (RAL 9003).
De verkoopprijzen zijn (per stuk): Vecta V240 € 325, V-Mount beugel € 30 en V-Corner hoekbeugel € 30.

Onopvallend

Dankzij de compacte wigvorm is de V240 simpel en heel onopvallend in een hoek te hangen, zowel verticaal als horizontaal (bijv. muur en plafond). Door die vorm loopt ook het voorpaneel vrijwel naadloos door en vormt zo één doorlopend geheel met de muur. Dit optimaliseert de gelijkmatige afstraling, geeft een dieper laag en voorkomt storende reflecties, zo meldt de producent. Om te vervolgen met: ‘Door de V-Mount montagebeugel is de V240 heel eenvoudig exact te richten op elke gewenste luisterpositie. Met de optionele wig onder de V-Mount kan nog een vaste offset van 32,5° worden ingesteld, zodat de V240 ook onder de lastigste omstandigheden exact is uit te richten. De handige V-Corner beugel is speciaal ontwikkeld voor eenvoudige en strakke montage in een hoek. Met twee V-Corner-beugels kun je echter ook V240’s naast elkaar midden op een recht stuk muur hangen: voor een geluidsspreiding van 180°. Maximale flexibiliteit dus’. Prettig extraatje tot slot: de Vecta V240 heeft net als de andere installatieluidsprekers een levenslange garantietermijn.

8 REACTIES