11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Noors Electrocompaniet blijft bestaan en kijkt vooruit

Noors Electrocompaniet blijft bestaan en kijkt vooruit

0
Noors Electrocompaniet blijft bestaan en kijkt vooruit

Het is velen wellicht ontgaan, maar het Noorse Electrocompaniet verkeerde in zwaar weer. Onlangs werd zelfs uitstel van betaling aangevraagd.

Het is altijd maar weer afwachten wat er gebeurt als een bedrijf uitstel van betaling aanvraagt. Gaat het failliet en verdwijnt het van de markt, of zien investeerders toch nog een mooie toekomst voor het slachtoffer? In het geval van het Noorse Electrocompaniet gold gelukkig het laatste. Gedurende de afgelopen maanden ging het niet goed met de fabrikant van high-end audio-apparatuur. Toch gloorde er hoop en uiteindelijk werd de zaak door een groep investeerders onder leiding van Roy Gusaker gekocht. En inmiddels is het bedrijf weer volledig operationeel.

Vrijwel zelfde team

De investeerders zijn druk bezig met schuldsanering, terwijl ze ook voor nieuw kapitaal zorgen. Dat moet volgens hen zorgen voor een stevige financiële positie, klaar voor toekomstige groei. En natuurlijk staat ook het ontwikkelen van nieuwe apparatuur hoog op de verlanglijst. De nieuwe baas (CEO) wordt Øyvind Lundbakk en hoofd afdeling marketing (BDM) wordt Mikal Dreggevik. Voor de rest blijft het team ongewijzigd. Kortom: business als bijna usual, maar nu wel met een heel wat beter toekomstperspectief. En dat is altijd goed nieuws natuurlijk, zeker als het gaat om een bedrijf dat uitstekende hifi-apparatuur maakt.