11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio Roon ondersteunt nu ook streamen naar Chromecast

Roon ondersteunt nu ook streamen naar Chromecast

0
Roon ondersteunt nu ook streamen naar Chromecast

Goed nieuws voor gebruikers van Roon die toevallig ook een Chromecast-capabel apparaat in huis hebben: vanaf nu is koppelen mogelijk!

Roon streamt in de nieuwste versie naar Chromecast-compatibele apparaten. En dat is volgens de makers inclusief de Google Home-familie luidsprekers en natuurlijk de Chromecast en Chromecast TV dongles. Samen met onder meer streamen naar apparaten met Roon Ready-mogelijkheid, AirPlay, Sonos, Linn, Devialet Air, Squeezebox en vele andere ontstaat een veelzijdig geheel. Compatibiliteit loopt nu tot in de duizenden.

Groepen

Als u een Chromecast-apparaat aan hebt staan, verschijnt dat in de nieuwste versie van Roon automatisch in het settings-scherm. Onder het tabblad Audio om precies te zijn. Gebruikt u een video-capabel Chromecast-apparaat, dan toont Roon daarop albumcovers, artiestenfoto’s en trackinfo. Ook wordt uiteraard het bijbehorende geluid ten gehore gebracht. Gebruikt u een apparaat van Google zelf, dan werken de bedieningsknoppen daarvan. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een afspeel/pauze-knop op uw Android-toestel. Of controle via zowel Android als iOS via de Google Home-app. Groepsafspelen wordt ook ondersteund via de diezelfde app. Hiermee maakt u groepen van Chromecast-apparaten. Deze verschijnen vervolgens als extra audioapparaten in het overzicht van Roon.

Meer nieuws onder de motorkap

Andere nieuwtjes in de klaar staande update zijn onder meer afspelen via Sonos, AirPlay 2, LMS discovery en Devialet AIR op de Expert Pro. Verder is de nieuwste MQA Core Decoder ingebouwd en wordt het zoeken van een album bij losse tracks in Tidal een stuk makkelijker.