12.4 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Viertron zet nieuwe Thorens TD148A in het zonnetje

Viertron zet nieuwe Thorens TD148A in het zonnetje

0
Viertron zet nieuwe Thorens TD148A in het zonnetje

Thorens presenteerde op de voorbije High En München dit jaar de nieuwe platenspeler TD184A, een volautomatisch exemplaar.

Vroeger was een volautomatische platenspeler een normaal verschijnsel, maar die tijd ligt alweer een poos achter ons. Vandaar dat Thorens het tijd vond om dit genre nieuw leven in te blazen. Dat gebeurde in de vorm van de nieuwe TD148A, inderdaad een volautomaat. U hoeft dus alleen de plaat nog op te leggen, de naald wordt automatisch op de plaat gezet en keert na afspelen van de plaat weer terug naar rust. Een ideaal apparaat dus voor een ieder die wel van z’n oude (of nieuwe) platencollectie wil genieten, maar het te veel moeite vindt om de naald zelf op de plaat te zetten. Of deze er na afspelen altijd weer vergeet af te halen. Distributeur Viertron besteed in zijn meest recente nieuwsbrief uitgebreid aandacht aan de speler.

Nog heel even wachten

Viertron noemt de TD184A ‘De TD160 anno 2018’. De nieuwe TD148A zal beschikbaar zijn in het vierde kwartaal van 2018 in zwart en palissander voor een verwachte winkelverkoopprijs van € 1.499, –  Bent u nieuwsgierig, dan kunt u de productpresentatie door de nieuwe eigenaar Gunter Kürten bekijken op de Viertron-website (onder Thorens News). Hij presenteert in de clip de nieuweling op de Munich HighEnd-show.