12.1 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Keces Audio Power Supplies nu in Nederland verkrijgbaar

Keces Audio Power Supplies nu in Nederland verkrijgbaar

0
Keces Audio Power Supplies nu in Nederland verkrijgbaar

De voedingen en voedingsgerelateerde zaken van Keces Audio zijn eindelijk in Nederland verkrijgbaar, zo laat Kemp Electronics weten.

Een goede voeding vormt – letterlijk – de basis van elk audio-apparaat. Als er iets is mis is met zo’n voeding, komt het verderop in de achterliggende circuits meestal nooit meer echt goed. Er bestaan twee verschillende soorten voedingen: schakelende en lineaire. Een schakelende voeding is zeer efficiënt, maar introduceert – zeker bij een minder goed ontwerp – mogelijk extra (HF) storingen op de voedingsspanning. Met goed gedimensioneerde filters valt nog best veel te bereiken, maar dat kost extra geld. En dus schieten die extraatjes er nog wel eens bij in. Een lineaire voeding daarentegen levert een veel schoner signaal, waarvan de ‘schoonheid’ van het signaal vooral afhankelijk is van (ruim) voldoende capaciteit van de afvlakcondensatoren. Bovendien ontbreekt HF-ruis. Nadeel is de mindere efficiëntie. Maar een kniesoor die daarop let, zeker als kwaliteit hoog in het vaandel staat. het merk Keces Audio levert onder meer van die lineaire voedingen. En ze zijn eindelijk leverbaar in Nederland via Kemp Electronics.

Meer dan voedingen alleen

Los van de lineaire voedingen levert Keces Audio meer interessante producten, zoals een DAC/hoofdtelefoonversterker, phono-voorversterker en eindversterker. Ook heeft het Taiwanese bedrijf een power conditioner in het assortiment. Een overzicht van wat bij Kemp leverbaar is vindt u op deze pagina.