Magnat Prime Classic, Bluetooth met retro-look

0
De Magnat Prime Classic Bluetooth speaker

Liefhebbers van klassiek ogende apparatuur opgelet: Magnat heeft een nieuwe Bluetooth-speaker uitgebracht in retro-look.

Magnat heeft een serie nieuwe apparatuur aangekondigd, waaronder deze klassiek ogende Prime Classic. Het uiterlijk neemt u mee naar vervlogen tijden. Denk radio als hoogtepunt van vertier, een sigaartje zonder gezeur plus bijbehorend glaasje jenever. De houten behuizing en satijngouden bedieningselementen roepen zonder meer nostalgische gevoelens op. Laat u daar echter vooral niet door in de luren leggen, want het betreft onder de motorkap een modern apparaat. Zo treft u er een tweetal 60mm breedbanddrivers alsmede en subwoofer en een passieve basradiator in aan. Een klasse D-versterker met een totaal vermogen van 80 Watt stuurt het geheel aan.

AptX

Zoals vaak in dit soort speakers ontbreekt een dsp evenmin om de klank zo optimaal mogelijk te maken. Bluetooth met aptX moet zorgen voor een optimale draadloze geluidsoverdracht. En mocht u eens ‘bekabeld’ willen luisteren dan kan dat dankzij een AUX-ingang in de vorm de welbekende 3,5mm klinkbus. De bediening verloopt via de daarvoor bestemde knoppen op het apparaat, of u kiest voor afstandsbediening via de smartphone of tablet. De prijs valt alleszins mee: €199. Leverbaar vanaf midden oktober dit jaar, dus helaas nog een klein beetje geduld.