10.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Nieuwe JC 5 stereoversterker van Parasound

Nieuwe JC 5 stereoversterker van Parasound

0
Nieuwe JC 5 stereoversterker van Parasound

Parasound heeft een nieuwe stereo eindversterker in de vorm van de Halo JC 5 uitgebracht, gevat in een stoer ogend chassis.

De Parasound Halo JC 5 is een stereo-eindversterker met een vermogen van 400 Watt (8 Ohm belasting), 600 Watt (in 4 Ohm) of 1200 Watt mono in bridged mode bij gebruik van 8 Ohm speakers. De JC 5 is overigens een klasse A/B-versterker, gebaseerd op het monoblok JC 1. Maar nu dubbel uitgevoerd in een enkele behuizing. Het apparaat levert 12 Watt aan vermogen in puur klasse A. De achter de gebalanceerde ingangen liggende schakelingen zijn opgebouwd met discrete componenten. U kunt desgewenst gebruik maken van XLR-ingangen, deze worden verzorgd door Neutrik locking connectors. De signaalweg in de versterker is een direct pad, u treft er geen vervelende condensatoren of spoelen in aan.

Stevig

In de uitgangstrap zijn 24 beta-gepaarde 15 Ampère transistoren gebruikt met een bandbreedte van 60 Mhz. Het volledige vermogen is beschikbaar in de lage frequentiegebieden tot maar liefst 5 Hz. Het totale frequentiebereik loopt van 5 Hz – 100 kHz, (+0/-3 dB); 20 Hz – 20 kHz, (+0/-0.25 dB). Aan de uitgangen zijn piekstromen leverbaar van tot 90 Ampère. Aan de JC-5 hangt een prijskaartje van 6999 Britse Ponden.